Fotbal intern

Marinos Ouzounidis, pus la zid după trei eșecuri consecutive cu U Craiova: „Nu e bună rețeta”

10.05.2021 | 16:00
Marinos Ouzounidis pus la zid dupa trei esecuri consecutive cu U Craiova Nu e buna reteta
ADVERTISEMENT

Înfrângerea suferită chiar în Bănie, 2-3, contra Botoșaniului, spulberă orice speranță a Universității Craiova în lupta pentru titlu și atârnă greu pe umerii lui Marinos Ouzounidis. În plus, tot mai multe voci din fotbalul românesc îl „arată cu degetul” și susțin că aducerea sa pe banca tehnică a „juveților” a fost o decizie total neinspirată a conducerii.

Nu este bună reţeta cu antrenor străin”, susține Mircea Rădulescu (79 de ani), fost selecționer al României în prima parte a  anilor 90′ și profesor la Institutul de Educație Fizică și Sport din București, creionând, totodată, portretul antrenorului ideal pentru alb-albaștri: „un tip temperamental, deţine monopolul mobilizării echipei şi a fiecărui jucător în parte, ceea ce este esenţial”.

ADVERTISEMENT

Cu trei etape rămase din play-off-ul Ligii 1, echipa se află pe locul al treilea, la șase lungimi față de FCSB și opt în spatele liderului CFR Cluj. Ambele își pot mări, însă, avansul, dacă ies învingătoare din duelurile programate în această seară, cu Academica Clinceni, respectiv Sepsi Sfântu Gheorghe.

Marinos Ouzounidis, criticat pentru forma slabă a Universității Craiova

Nu este bună reţeta cu antrenor străin. Pentru că atâtea trebuie să cunoască un antrenor despre jucătorii săi, cum s-au format, ce familie au, profilul psiho-pedagogic al fiecărui jucător, pentru a şti cum să-l abordeze.

ADVERTISEMENT

Craiova are o conducere bună, un patron serios şi pe Sorin Cârţu, care este doxă de fotbal”, a declarat Mircea Rădulescu la Look Sport.

Propunere surpriză pentru banca tehnică a Științei: „E o soluție foarte bună”

De asemenea, fostul director al Școlii Federale de Antrenori și-a exprimat convingerea că fotbalul românesc nu duce lipsă de antrenori capabili să conducă Universitatea Craiova spre marea performanță. Ba chiar a avansat și o propunere cât se poate de interesantă pentru Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică e o soluţie foarte bună pentru Craiova. E un tip temperamental, deţine monopolul mobilizării echipei şi a fiecărui jucător în parte, ceea ce este esenţial”, a adăugat Mircea Rădulescu.

Marinos Ouzounidis și-a fixat un nou obiectiv după înfrângerea cu Botoșani

Având în vedere că șansele la titlu s-au rispit, Marinos Ouzounidis se mulțumește cu locul al treilea în clasament și speră să salveze acest sezon printr-un succes în Cupa României.

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru este să câștigăm Cupa și locul trei. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, au dat tot ce au mai bun. Astăzi meritam să câștigăm meciul, am fost mai buni decât adversarul. Bancu, Vătăjelu (n.r. indisponibili), Vlădoiu este accidentat. Avem probleme mari în defensivă, nu doar în atac și pe benzi”, a declarat antrenorul grec la finalul partidei cu Botoșani.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova : 2,00 este cota pentru „Peste 2,5 goluri”

ADVERTISEMENT