Fotbal intern

Marinos Ouzounidis, șocat de lipsa sistemului VAR în România: ”Nu înțeleg de ce nu se folosește deja”. Video

04.03.2021 | 15:48
Marinos Ouzounidis socat de lipsa sistemului VAR in Romania Nu inteleg de ce nu se foloseste deja Video
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Marinos Ouzounidis, s-a declarat șocat de lipsa sistemului VAR în România și crede că arbitrajul video ar fi în favoarea tuturor.

Conducătorii LPF și FRF sunt în conflict deschis, Justin Ștefan acuzându-l în repetate rânduri pe Răzvan Burleanu că  blochează implementarea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Joi a avut loc o ședință extrem de tensionată a Adunării Generale a LPF în care s-a discutat problema VAR. În loc de o oră, așa cum era anunțat inițial, întâlnirea a durat două ore și jumătate.

Absența sistemului VAR în România îl surprinde pe Marinos Ouzounidis

”Bineînţeles că avem nevoie de VAR, este foarte important pentru că ar fi mai puţine probleme şi pentru arbitri. Unele faze sunt dificil de înţeles, iar VAR-ul i-ar ajuta pe arbitri să ia decizia corectă”, a declarat Marinos Ouzounidis despre absența VAR-ului din România.

ADVERTISEMENT

”Se folsoseşte acum în toate ţările, nu ştiu de ce nu se foloseşte deja şi aici. Şi cu VAR se pot face greşeli, însă vor fi mai puţine”, a mai spus tehniocianul elen în conferința de presă premergătoare meciului Universitatea Craiova – FC Botoșani, din etapa a 26-a din Liga 1.

Tehnicianul, nemulțumit de programările meciurilor

Apoi, Ouzounidis s-a arătat deranjat de programul de meciuri al formației sale: ”Sunt de mai puţin de o lună aici şi încerc să înţeleg puţin programul meciurilor. Suntem singura echipă din grupul fruntaş care joacă mai devreme decât celelalte formaţii, nu este posibil aşa ceva.

ADVERTISEMENT

Pot înţelege motivele televiziunilor, dar numai noi jucăm marţi, mai devreme decât celelalte echipe. Nu este corect! Acceaşi problemă a fost şi la meciul cu Botoşani (n.r. – disputat joi), pentru că apoi am jucat duminică, de la 14:30. Ar trebui ca echipele să fie mai protejate, programul ar trebui să fie mai corect.

Nu este normal să jucăm mai devrme decât alte echipe care nu joacă meciuri la mijlocul săptămânii. Nu este vorba numai de noi, ci şi despre alte echipe care au meciuri de cupă. Dar e ok, asta e situaţia şi trebuie să ne adaptăm. Însă mie mi se pare ciudat”.

ADVERTISEMENT

Înțepături după eșecul Botoșaniului cu FCSB

”Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, am văzut asta în meciul pe care l-am disputat în cupă împotriva lor. Botoşani este o echipă căreia îi place să joace, dar cel mai important pentru mine este cum jucăm noi”, a afirmat grecul despre întâlnirea cu FC Botoșani.

”Nu va fi uşor, mai avem două zile în care să vedem condiţia în care vor fi jucătorii noştri după meciul cu Chindia. Poate unii se simt obosiţi, vom vedea asta în aceste două zile. Terenul propriu bun nu va face meciul mai uşor, dar îl va face mai frumos, va fi un meci bun, pentru că joacă două echipe foarte bune, cu stil ofensiv.

Mă aştept la o partidă bună şi pentru fani, pentru cei care vor privi al TV. Cu FCSB nu au jucat foarte bine, aşa cum obişnuiesc să joace, dar nu vreau să vorbesc de alte echipe. Ceea ce este important pentru mine este că ştim faptul că Botoşani este o echipă bună”, a continuat Ouzounidis.

Ouzounidis visează la event

”Sper să facem eventul, dar am spus şi după meciul din Cupa României că nu am ajuns încă în finală. Întâi avem două meciuri în semifinale. Şi la asta trebuie să ne gândim în primul rând. Dar nu este momentul să ne gândim la Cupa României, trebuie să ne concentrăm asupra campionatului, avem timp să o facem pentru cupă”, a comentat tehnicianul oltenilor

Întrebat dacă ar fi dat victoria în cupă cu Chindia pentru cea din în campionat, Ouzounidis a răspuns: ”Bineînţeles că nu! Pentru noi obiectivul era să câştigăm ambele meciuri. Nu am jucat prea bine în meciul de sâmbătă, dar nici nu meritam să pierdem, dar acesta este fotbalul. A fost o bună lecţie pentru noi şi din fericire am câştigat meciul din cupă.

Nu suntem o echipă care se gândeşte numai la o competiţie, suntem o echipă care vrea să câştige toate meciurile, dar nu suntem invincibili. Vrem să câştigăm ambele trofee. Este important să ne schimbăm mentalitatea, modul în care gândim, să ne concentrăm pentru fiecare competiţie, pentru fiecare meci. Pentru mine cel mai important este meciul care urmează”.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Botoșani: 1,70 este cota pentru „U  Craiova marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT