Stiri sportive

Cristi și Patrick Borcea au coronavirus / Un fost selecționer al Braziliei s-a reinfectat cu Covid-19

Cristi si Patrick Borcea au coronavirus  Un fost selectioner al Braziliei sa reinfectat cu Covid19
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Cristi Borcea și fiul său Patrick au Covid-19

UPDATE, 15 decembrie, ora 18:03 / Fostul acționar al clubului Dinamo București, Cristi Borcea, și fiul său Patrick sunt infectați cu coronavirus și au intrat în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, cei doi sunt asimptomatici, iar starea lor de sănătate este una bună în aceste momente.


Vanderlei Luxemburgo are din nou coronavirus

UPDATE, 15 decembrie, ora 16:45 / Fostul selecţioner al Braziliei şi antrenor al echipei Real Madrid, Vanderlei Luxemburgo, este infectat cu Covid-19 şi este spitalizat la spitalul Sirio e Libanes din Sao Paulo.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului globoesporte.globo.com, tehnicianul în vârstă de 68 de ani se simte bine și are simptome ușoare. Este a doua oară când Luxemburgo se infectează, după ce şi în iulie testul său a ieşit pozitiv. În 2019 el a fost diagnosticat cu cancer de piele.


Meciul Croația – România la fotbal feminin a fost reprogramat pentru 22 februarie

UPDATE, 15 decembrie, ora 15:53 / Partida feminină Croaţia – România din preliminariile Campionatului European a fost reprogramată de UEFA la 22 februarie 2021, informează FRF.

ADVERTISEMENT

Reprezentativa feminină a României trebuia să dispute ultimul joc din campania de calificare pentru WEURO-2022 la 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. În urma depistării a două cazuri de Covid-19 în cadrul delegaţiei care urma să facă deplasarea în Croaţia, naţionala feminină nu a primit acordul de a părăsi ţara.

Întreg lotul şi staff-ul tehnic au intrat în carantină, cu posibilitate de retestare după şapte zile, fiind consideraţi contacţi direcţi ai celor doi infectaţi. În urma prezentării acestor argumente la UEFA, s-a decis reprogramarea partidei.

Astfel, tricolorele vor avea ocazia să încheie pe teren această campanie de calificare! Partida cu naţionala Croaţiei se va juca pe 22 februarie 2021, de la ora 17:00, pe stadionul Aldo Drosina din zona Istriei.


Ljubisa Tumbakovic, demis de la naționala Serbiei

UPDATE, 14 decembrie, ora 23:00 / Federaţia Sârbă de Fotbal a anunţat plecarea selecţionerului Ljubisa Tumbakovic, după ce tehnicianul de 68 de ani nu a reuşit să califice echipa la Euro-2021.

”Vicepreşedintele FSS, Marko Pantelic, a decis, după ce a discutat cu mai mulţi candidaţi, că succesorul lui Tumbakovic trebuie să fie numit până la finalul anului”, a precizat forul sârb.

Serbia este în prezent pe locul 30 în clasamentul FIFA, iar în noiembrie a ratat calificarea la Euro în faţa Scoţiei, la loviturile de departajare.


Neymar a scăpat de un diagnostic devastator

UPDATE, 14 decembrie, ora 21:23 / Neymar a scăpat de un diagnostic devastator după accidentarea suferită în derby-ul pierdut de PSG cu Lyon (0-1). La finalul unor investigații amănunțite, atacantul brazilian a primit un diagnostic fericit, acesta nu a suferit o fractură și va putea reveni rapid pe teren, în maxim 3 săptămâni. Echipa pentru care evoluează în acest moment, PSG o va întânli în fazele superioare elininatorii din UCL, pe FC Barcelona fosta echipă pentru care Neymar a evoluat.


Ripensia, victorie cu Farul în Liga 2

UPDATE, 14 decembrie, ora 16:14 / Echipa Ripensia Timişoara a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Farul Constanţa, într-un meci restant contând pentru etapa a 14-a din Liga 2.

Unicul gol al ultimei întâlniri din 2020 din Liga 2 a fost marcat de sârbul Nemanja Sokovic, în minutul 66. Meciul ar fi trebuit să aibă loc la 25 noiembrie, dar a fost amânat deoarece trupa timișoreană a trecut printr-o perioadă în care a avut aproape toți componenții lotului și staff-ului tehnic infectați cu Covid-19.

l2


MM Stoica și-a pus dorința pentru 2021: „Un arbitraj corect”

UPDATE, 14 decembrie, ora 00:15 / Mihai Stoica a revenit cu acuze la adresa arbitrajului lui Istvan Kovacs, după CFR Cluj – FCSB 2-0:  „Am crezut că vom avea forța mentală de a depăși complexul CFR, mai ales că veneau după meciul de joi. Poate vom reuși în 2021. Cu arbitraj corect”, a scris managerul general de la FCSB, pe Facebook.


Mihai Stoica, mesaj motivator înainte de CFR – FCSB

UPDATE, 13 decembrie, ora 21:00 / Mihai Stoica a avut un mesaj motivator pentru jucători înainte de meciul împotriva celor de la CFR Cluj: “Azi vedem dacă băieții noștri au devenit bărbați!”, a scris Stoica pe Facebook. Mesajul vine după ce Gigi Becali și-a criticat jucătorii după ultimul eșec în Gruia, în luna iunie când spunea că jucătorii de la CFR Cluj sunt “bărbați” și ai lui sunt doar “băieți” pentru că au pierdut.


Scene dramatice în Bundesliga după o accidentare horror

UPDATE, 13 decembrie, ora 20:50 / Mark Uth, atacantul echipei Schalke 04, a ajuns la spital în timpul meciului cu Augsburg, după ce s-a ciocnit violent cu fundașul advers Felix Uduokhai, relatează L’Equipe. Fotbalistul s-a prăbușit pe teren și a rămas inconștient timp de câteva minute, iar medicii i-au acordat primul ajutor și l-au transportat de urgență la spital. „Sperăm că va putea pleca acasă mâine”, a precizat Schalke 04 pe Twitter.


Max Verstappen, câștigător la Abu Dhabi

UPDATE, 13 decembrie, ora 18:20 / Max Verstappen s-a impus în cursa de la Abu Dhabi. A fost ultima cursă a sezonului în Formula 1. Verstappen este la a zecea victorie a carierei și devine primul pilot Red Bull care se impune la Abu Dhabi de la succesul lui Mark Webber din 2013. Campionul Lewis Hamilton a terminat pe poziția a treia. Locul doi a fost ocupat de Valtteri Bottas.


Un internațional sud-african a murit la doar 25 de ani

UPDATE, 13 decembrie, ora 13:20 / Motjeka Madisha, un sud-african de 25 de ani, a murit sâmbătă noaptea. Fotbalistul a fost implicat într-un accident auto foarte grav și nu a avut nicio șansă de salvare. Legitimat la Mamelodi Sundowns, Madisha era în mașină cu încă o persoană. Și aceasta a decedat. Fotbalistul avea 12 meciuri pentru naționala Africii de Sud.


SAD Valverde – Real Madrid 0-31, meci urmat de un scandal

UPDATE, 13 decembrie, ora 11:45 / Echipa de juniori sub 10 ani a lui Real Madrid a învins-o pe SAD Valverde cu 31-0 în deplasare. Gruparea umilită de „galactici” s-a revoltat după meci și a cerut federației măsuri împotriva unor astfel de rezultate. Cei de la Valverde consideră că este nepotrivit ca niște juniori în formare să aibă de suferit asemenea înfrângeri demoralizatoare, atunci când se înfruntă cu echipele granzilor. „Dorim să ne exprimăm indignarea cu privire la astfel de situații întâlnite la nivel de copii și juniori. Pe de o parte, cluburile mari ar trebui să apeleze la strategii sportive prin care să evite astfel de umilințe. Pe de altă parte, federația trebuie să restructureze cumva aceste divizii”, au scris cei de la Valverde pe Twitter. Real Madrid nu a comentat evenimentul. „Galacticii” au anunțat pe site victoria echipei lor, fără a menționa scorul.

 


Anthony Joshua, victorie prin KO în meciul cu Pulev

Britanicul Anthony Joshua și-a pus în joc centurile mondiale WBA, IBF WBO și IBO, de la categoria grea în meciul cu bulgarul Kubrat Pulev. După primele două runde echilibrate, britanicul a pus stăpânire pe meci și l-a făcut KO pe adversar în runda a noua.

VEZI VIDEO:

Imediat după meci, Anthony Joshua a fost provocat prin intermediul rețelelor de socializare de Tyson Fury, cel care deține centurile WBC și The Ring la categoria grea:  „Anthony Joshua a făcut pe el în direct la TV! Vreau lupta! Vreau să fie lupta următoare! Îl fac KO în trei runde!”, a fost mesajul lui Fury pentru Joshua.


Casa lui Paolo Rossi a fost spartă în timp ce era înmormântat

UPDATE, 12 decembrie, ora 23:45 / Gazzetta dello Sport anunță un eveniment șocant petrecut în timp ce Paolo Rossi era înmormântat. Hoții i-au spart casa fostului campion mondial italian.

Conform primelor informații, mai multe bijuterii, printre care și un ceas, au fost sustrase din reședința fostului atacant. Din fericire, alte obiecte mai prețioase nu au dispărut din casa din Bucine, provincia Arezzo. La întoarcerea de la înmormântarea lui Paolo Rossi, soția acestuia, Federica, a găsit locuința într-un adevărat dezastru. Poliția a început deja să investigheze acest caz.


UPDATE, 12 decembrie, ora 16:32 / Max Verstappen (23 de ani) le-a dat o lovitură celor de la Mercedes înaintea Marelui Premiu de la Abu Dhabi. Pilotul belgiano-olandez a obținut primul pole position pentru echipa sa, Red Bul Racing, din 2020. A fost pentru prima dată în acest sezon când un pilot Mercedes nu obține locul 1 pe grila de start. Verstappen a terminat primul calificările, cu un timp de 1:35.246. Pe locul 2 s-a clasat Valtteri Bottas (1:35.271), urmat de Lewis Hamilton (1:35.332 ), ambii de la Mercedes.


Sorana Cârstea, campioană la ITF Dubai

UPDATE, 12 decembrie, ora 15:33 / Sorana Cârstea a câştigat turneul ITF din Dubai după ce a învins-o în ultimul act pe Katerina Siniakova (64 WTA). Românca s-a impus în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3. Este un trofeu important, în condiţiile în care circuitul WTA este în pauză.


Șase jucători pleacă de la Rapid

UPDATE, 12 decembrie, ora 13:23 / Rapid se va despărți de nu mai puțin de șase fotbaliști, odată cu finalul turului Ligii 2. Antrenorul Nicolae Grigore nu se va mai baza pe Ciuculescu, Manole, Dulca, Raul Costin, Țîră și Alexandru Pop, anunță Digisport. Unii dintre acești fotbaliști sunt nemulțumiți că joacă prea puțin, în vreme ce alții au salarii considerate de club prea mari pentru randamentul oferit.


U Cluj a învins-o pe Ripensia Timișoara

UPDATE, 11 decembrie, ora 17:54 / Echipa Universitatea Cluj a câștigat, scor 1-0, meciul de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, restanță din etapa a 13-a din Liga 2.

Unicul gol al meciului a fost reușit de Gabriel Tamaș, în minutul 14. Ca urmare a acestui rezultat, „șepcile roșii” au urcat pe locul 6, loc de play-off, cu 23 de puncte.


Ciprian Tătărușanu, în echipa etapei din Europa League

UPDATE, 11 decembrie, ora 13:57 / Portarul Ciprian Tătărușanu a fost integralist în succesul lui AC Milan, 1-0 pe terenul Spartei Praga. Românul a avut o evoluție apreciată și a fost ales de UEFA în cel mai bun 11 al etapei a șasea din Europa League. Ciprian Tătărușanu (AC Milan) – Diego Dalot (AC Milan), Yevhen Cheberko (LASK), Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb), Enric Saborit (Maccabi Tel Aviv) – Lirim Kastrati (Dinamo Zagreb), Wolff Eikrem (Molde), Lo Celso (Tottenham), Leon Bailey (Bayer Leverkusen) –  Maximilian Beier (Hoffenheim), Joel Piroe (PSV).


Edi Iordănescu, reacție acidă pe Facebook

UPDATE, 11 decembrie, ora 13:35 / Antrenorul Edward Iordănescu a reacționat după meciul Young Boys Berna – CFR Cluj 2-1. Acesta crede că ardelenii au fost dezavantajații de arbitraj și a postat pe Facebook o imagine sugestivă cu descrierea „Fără comentarii”.

No comment !!!

Publicată de Edi Iordanescu pe Joi, 10 decembrie 2020


Europol anchetează 20 de blaturi în prima ligă din Republica Moldova

UPDATE, 10 decembrie, ora 15:49 / Europol efectuează o anchetă de proporții în Republica Moldova privind trucarea de meciuri și a arestat deja patru persoane în acest caz.

Conform site-ului oficial al intituției, nu mai puțin de 20 de confruntări din aceasta ediție de campionat ar fi făcut obiectul unui blat. Europol deține informații conform cărora s-a pariat intens pe piața asiatică, sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro doar pentru un singur meci, câștigurile fiind estimate în unele cazuri și la 600.000 de euro pentru un bilet.

”Din rețea fac parte oficiali, antrenori, manageri și jucători, plus alți intermediari din jurul fenomenului”, anunță Europol, care însă nu a dat publicității niciun nume de jucător, oficial sau club implicat în acest scandal.


Doi angajați ai FR Baschet au coronavirus

UPDATE, 10 decembrie, ora 15:46 / Federaţia Română de Baschet a anunţat că doi angajaţi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, astfel că restul angajaţilor vor lucra de acasă, din motive de siguranţă sanitară.

”După ce doi colegi au fost testaţi pozitiv la Covid-19, conducerea Federaţiei Române de Baschet a decis ca restul angajaților să îşi desfăşoare activitatea de la domiciliu, din motive de siguranţă sanitară. Acest aspect poate afecta operativitatea noastră, fiind posibile întârzieri în răspunsurile la problemele pe care ni le semnalaţi”, se arată pe site-ul FR Baschet.

Forul a precizat că deşi există această situaţie, activitatea sa se desfăşoară în regim normal şi toate departamentele sale sunt operaţionale.


Consiliul Local a aprobat 1.600.000 de euro pentru Poli Iași

UPDATE, 10 decembrie, ora 14:57 / Consiliul Local Iași a aprobat în ședința de joi alocarea sumei de 1,6 milioane de lei clubului Politehnica, cu o zi înaintea partidei ci Dinamo București, din etapa a 13-a a Ligii 1.

Fondurile vor fi folosite pentru achitarea a două salarii. Până acum, fotbaliștii ieșeni nu au încasat nicio retribuție pentru acest sezon.


Adrian Mihalcea a revenit pe banca Unirii Slobozia

UPDATE, 10 decembrie, ora 13:22 / Antrenorul Adrian Mihalcea și-a dat acordul pentru revenirea pe banca tehnică a formației Unirea Slobozia, înlocuindu-l pe Costea Enache, care va rămâne la echipă ca secund.

”Sunt bucuros că mă întorc acasă și vreau să termin lucrul pe care nu am reușit să-l duc la bun sfârșit data trecută. Sunt încrezător în forța echipei, am avut ocazia să văd Unirea în câteva meciuri. Știu și de implicare și de ce înseamnă stabilitate la club, acesta este un lucru important pentru orice antrenor. Am reîntregit echipa pe bancă pentru a reuși să ne atingem obiectivul”, a declarat fostul tehnician de la Dinamo pentru Info Ialomița.

Adrian Mihalcea a mai antrenat Unirea Slobozia în perioada iunie 2013 – februarie 2015, când a fost la un pas de promovare în Liga 1 la finalul ediției 2013/2014.


Campionatele Mondiale de atletism în sală, amânate pentru 2023

UPDATE, 10 decembrie, ora 13:18 / World Athletics a anunţat amânarea pentru martie 2023 a Campionatelor Mondiale în sală, competiţie care ar fi trebuit să aibă loc la Nanjing, în perioada 19-21 martie 2021.

”Cu regret, am fost de acord cu organizatorii Campionatelor Mondiale de Atletism Indoor de la Nanjing (19-21 martie 2021) să amânăm evenimentul până în luna martie a anului 2023. În ultimele săptămâni am ţinut legătura strâns cu Comitetul de Organizare şi cu Federaţia Chineză de Atletism, dar există încă o incertitudine semnificativă cu privire la starea pandemiei Covid-19 la începutul anului 2021.

Pentru siguranţa sportivilor şi a oficialilor noştri, trebuie să luăm în considerare în mod corespunzător riscurile implicării unui grup mare de oameni pentru a participa la eveniment în situaţia de pandemie”, a precizat forul mondial pe site-ul oficial.

Este a doua amânare a CM de atletism în sală pentru seniori de la Nanjing, competiţie care iniţial trebuia să se desfăşoare în perioada 13-15 martie 2020.


Trei cazuri de Covid-19 la Sepsi

UPDATE, 10 decembrie, ora 10:53 / Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat că în urma celor mai recente teste pentru coronavirus s-au descoperit trei cazuri de infectare, dintre care doi sunt jucători.

”Toţi componenţii lotului Sepsi OSK au efectuat miercuri, 9 decembrie, un nou set de teste pentru coronavirus şi, din păcate, trei rezultate sunt pozitive. Este vorba despre doi jucători şi un membru al staff-ului tehnic. Cei trei sunt asimptomatici și au intrat imediat în izolare”, este anunţul grupării.


CSM Slatina l-a numit antrenor pe Dinu Todoran

UPDATE, 10 decembrie, ora 10:14 / Divizionara secundă CSM Slatina s-a mișcat rapid după despărțirea de antrenorul Mihai Ianovschi și l-a numit în locul acestuia pe Dinu Todoran.

„Dinu Todoran (42 de ani) este noul antrenor principal al echipei noastre. Fostul fotbalist al echipelor Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, Unirea Urziceni sau Victoria Brăneşti, care a pregătit în ultimul timp echipa a doua a celor de la FC Voluntari, a semnat cu divizionara secundă slătineană. Dinu Todoran finalizeză în această lună şi cursurile Licenţei PRO. Bun venit, Dinu Todoran!”, este anunțul făcut de CSM Slatina pe pagina de Facebook.

„Am urmărit echipa, mi-a plăcut în mod deosebit în meciul cu Turnu Măgurele, când a avut atitudinea potrivită. Am văzut baza sportivă, cunosc lotul, sunt condiţii pentru a face performanţă. Am mare încredere că jucătorii pot face mai mult decât au reuşit până acum. Avem schiţat programul pregătirii, reunirea va fi pe data de 5 ianuarie, urmând ca la scurt timp să susţinem un stagiu centralizat”, a declarat Dinu Todoran la prezentarea oficială.


Neymar Jr. vrea să rămână la PSG

UPDATE, 9 decembrie, ora 22:20 / Neymar Jr., superstarul francezilor de la PSG, a anunțat că vrea să rămână la gruparea de pe Parc des Princes și după ce îi expiră contractul. S-a discutat despre o eventuală întoarcere a lui Neymar Jr. la FC Barcelona. Acesta afirmase că vrea să joace alături de Lionel Messi începând din sezonul viitor. Cum brazilianul a anunțat că vrea să rămână la PSG, este posibil ca interesul parizienilor pentru Messi să fie reactivat. „Sunt atât de fericit la Paris. Clubul și colegii mă fac să mă simt excelet și nu vreau să plec de la PSG”, a spus Neymar Jr. potrivit RMC. De asemenea, patronul Al Khelaifi a anunțat că negociază cu Neymar Jr. și Mbappe prelungirea șederii lor la Paris.


Vasile Miriuță a semnat cu Minaur Baia Mare

UPDATE, 9 decembrie, ora 14:30 / Antrenorul Vasile Miriuță, fost la CFR Cluj și Dinamo, a semnat cu echipa de Liga 3, Minaur Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș l-a atras pe Miriuță cu un proiect pe termen lung. Antrenorul a semnat pe trei ani și jumătate și are ca obiectiv promovarea în Liga 2, iar ulterior chiar accederea pe prima scenă din România,

„Am ajuns la maturitate în antrenorat și mi-am dorit să construiesc un proiect pe termen lung. Dacă doream să antrenez în altă parte, aș fi avut contract deja, pentru că am refuzat 3-4 oferte în ultimele luni și din România și din afară. Însă doar acasă la tine acasă poți găsit liniștea și susținerea ca să construiești ceva de durată. Mă bucur că domnul primar își dorește să reconstruim împreună fotbalul din Baia Mare. Obiectivul va fi promovarea în Liga 2, iar apoi vom vedea”, a spus Miriuță pentru Liga 2.


A murit Alejandro Sabella, fostul selecţioner al Argentinei

UPDATE 8 decembrie, ora 21:34 / Alejandro Sabella, antrenorul Argentinei care ajungea până în finala Campionatului Mondial din 2014, a murit la numai 66 de ani. ESPN Argentina scrie că tehnicianul a decedat după ce anterior fusese internat în spital pentru cardiopatie.

Sabella a condus Argentina în finala Mondialului brazilian din 2014, dar şi pe Estudiantes în finala Mondialului Cluburilor, unde a întâlnit Barcelona lui Pep Guardiola. La final, catalanii s-au impus cu mari emoţii, graţie unui gol înscris de Lionel Messi în reprizele suplimentare.


Villarreal – Qarabag, amânat! UEFA vrea 3-0 la „masa verde“

UPDATE 8 decembrie, ora 19:19 / Meciul de Europa League dinter Villarreal şi Qarabag, în grupa I, a fost amânat din cauza unui focar de COVID-19 în tabăra oaspete. Azerii au anunţat UEFA că nu se pot prezenta la meci întrucât nu pot respecta protocolul de 13 jucători valizi. Forul european se gândeşte la o decizie la „masa verde“, 3-0 pentru gazde, mai ales că nu va fi influenţat clasamentul grupei. Spaniolii, 13 puncte în 5 runde, vor termina pe prima poziţii indiferent de rezultatul din ultima etapă, iar Qarabag, un singur punct, nu are cum să părăsească ultima poziţie.


Dan Petrescu, numit „Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj“

UPDATE 8 decembrie, ora 15:26 / După trei titluri de campion obţinute cu CFR Cluj, la doar câteva zile după ce s-a derpărţit de formaţia din Gruia, lui Dan Petrescu i-a fost înmânat titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj“, pentru performanţele deosebite obţinute. De la evenimentul de decernare nu au lipsit Cristian Panin şi Neluţu Sabău, doi oameni apropiaţi de Dan Petrescu,

„Nu mi-am pregătit un discurs, cum a făcut Neluțu (n.r.- Sabău). Dar cred că ar fi trebuit pentru că sunt mult mai emoționat aici decât în fața jucătorilor. Este un moment special din viața mea, rar mi s-a întâmplat să fiu așa de emoționat ca acum. Am mai avut succese, trofee, am fost apreciat peste tot unde am fost ca jucător, nu numai la Chelsea și nu numai în România, iar ca antrenor la fel, cred că mi-am făcut datoria. Sunt onorat să mă aflu aici.

Le mulțumesc tuturor jucătorilor pe care i-am antrenat în ultimii trei ani și cu care am reușit performanțe fantastice. Dar succesele cele mai mari au venit în afara terenului, unde am cunoscut niște oameni fantastici, oameni care au stat cu mine și la bine și la greu. Dacă înainte știam că am o casă în București, acum e clar că am o altă casă și în Cluj, mă simt clujean pentru faptul că am stat trei ani de zile aici. Nu e ușor să stai trei ani de zile ca antrenor în România pentru că e foarte greu să menții standardul. Sigur mă voi întoarce la Cluj, nu știu dacă din postura de antrenor, dar este posibil, în viață nu știi niciodată ce se întâmplă. Vreau să mulțumesc tuturor. Mulțumesc, Cluj!“, a declarat emoţionat Dan Petrescu.


Meciul Young Boys Berna – CFR Cluj va fi arbitrat de francezul Benoit Bastien

UPDATE 8 decembrie, ora 12:46 / Partida Young Boys Berna – CFR Cluj, din ultima etapă a grupelor Europa League, va fi arbitrată la centru de francezul Benoit Bastien. El va fi ajutat de compatrioții săi Hicham Zakrani şi Frederic Haquette, în timp ce rezervă va fi Karim Abed.

CFR Cluj este pe locul 3 în grupă, la două puncte în spatele formației elvețiene, și are nevoie de o victorie la Berna pentru a se califica în primăvara Europa League. Meciul cu Young Boys se va juca joi, 10 decembrie, cu începere de la ora 19:55.


Brazilianul Hulk s-a despărțit de Shanghai SIPG și e aproape de o revenire în Europa

UPDATE 8 decembrie, ora 11:22 / După patru ani petrecuți în China, brazilianul Hulk (34 de ani) s-a despărțit de Shanghai SIPG, cu care a cucerit campionatul în 2018, și este foarte aproape de o revenire în fotbalul european.

„Astăzi mă despart de Shanghai SIPG, o echipă care m-a primit cu brațele deschise. Sunt foarte fericit pentru afecțiunea primită din partea fanilor în cei patru ani petrecuți aici. Vreau să le mulțumesc oamenilor din conducere și jucătorilor pentru dedicarea lor. Împreună am realizat nenumărate performanțe, precum cucerirea titlului și a Supercupei Chinei. Așa cum am făcut în întreaga carieră, las în urmă foarte mulți prieteni. Mulțumesc din suflet familiei Shanghai SIPG”, a scris brazilianul pe contul de Instagram.

După plecarea din China, Hulk a primit numeroase oferte din Europa și zona Golfului pentru un nou contract, dar se pare că cele mai mari șanse de a-l înregimenta le are una dintre fostele sale formații, FC Porto sau Zenit Sankt Petersburg.


Oficial: Mario Balotelli a semnat cu Monza

UPDATE 8 decembrie, ora 8:47 / Fostul internațional italian Mario Balotelli și-a găsit echipă după despărțirea de Brescia, petrecută în vară. El a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu Monza, formație care activează în Serie B italiană și care îi are conducători pe Silvio Berlusconi și Adriano Galliani, doi oameni cheie din perioada de glorie a lui AC Milan.

Salariul lui Balotelli la MOnza va fi unul infim față de ce câștiga el în perioada Manchester City sau Liverpool, de doar 500.000 de euro, dar va avea și două bonusuri consistente, unul pentru numărul de jocuri, iar celălalt pentru promovarea în Serie A.

Actualmente, după disputarea a zece etape, Monza ocupă locul 9 în campionat, la 9 puncte distanță de liderul Salernitana. Aici mai este legitimat un alt fost star al fotbalului mondial, Kevin-Prince Boateng (33 de ani), trecut și el acum ceva timp timp pe la AC Milan, asemenea lui Balotelli.


Alexander Lukașenko a fost interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo

UPDATE 8 decembrie, ora 8:21 / Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpc Internațional, a anunțat că Alexander Lukașenko, președintele Belarusului, are interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru vara lui 2021, chiar dacă acesta este liderul Comitetului Național Olimpic Belarus (CNO).

Decizia a fost luată după ce mai mai mulți sportivi din Belarus au cerut sprijinul CIO față de tratamentul la care sunt supuși de Lukașenco, plecând de la discriminare politică și ajungând până la arestarea unora dintre cei care se opun regimului actualului președinte.

Din această cauză, Comitetul Olimpic Internațional a hotărât să suspende toate plățile către Belarus, iar bursele acordate sportivilor pentru Jocurile Olimpice vor fi plătite direct acestora.


Neil Lennon rămâne antrenorul lui Celtic, Dan Petrescu mai are de așteptat

UPDATE 8 decembrie, ora 8:03 / Conducerea clubului scoțian Celtic Glasgow a decis să îi acorde credit în continuare antrenorului Neil Lennon, deși rezultatele obținute în ultima perioadă nu au fost satisfăcătoare.

„Ședința clubului s-a terminat cu decizia de a continua cu Neil Lennon. El și stafful său trebuie să găsească soluții pentru a depăși problemele actuale. Chiar dacă fanii au cerut o schimbare, conducerea consideră că Neil Lennon este cel care poate redresa lucrurile”, au anunțat șefii campioanei Scoției.

Printre numele vehiculate a-l înlocui pe Lennon în cazul unei demiteri era și cel al lui Dan Petrescu, devenit liber de contract în urmă cu puțin timp după despărțirea de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: