Fotbal international

Mario Balotelli şi alte cinci staruri, liberi de contract din iarnă. Cine va profita să-i cumpere?

06.09.2018 | 11:45
Mario Balotelli si alte cinci staruri liberi de contract din iarna Cine va profita sai cumpere

Mario Balotelli şi alte cinci staruri de la echipe de top din Europa vor fi liberi de contract începând din iarnă. Practic, din ianuarie 2019 vor intra în ultimele şase luni la actualele lor cluburi şi conform normelor în vigoare pot negocia liniştiţi trecerea din vara viitoare la un alt club. Sunt cu adevărat nume mari, importante, care provin de la echipe la fel de mari pe continent, poate cu excepţia lui Mario Balotelli, pentru că OGC Nice este doar o echipă decentă în campionatul Franţei şi nimic mai mult.

Mario Balotelli și alte cinci vedete liberi de contract vor putea negocia la iarnă cu alte echipe
Mario Balotelli și alte cinci vedete liberi de contract vor putea negocia la iarnă cu alte echipe

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport abordează în ediţia de joi acest subiect, punându-l, aşa cum era de aşteptat, în prim plan, pe Mario Balotelli, cel care pare a fi reuşit, în sfârşit, să-şi bage minţile în cap în viaţa privată şi să se concentreze efectiv pentru a juca fotbal, iar la Nice, unde se află în al treilea an, a făcut-o mai mult decât bine. Motiv pentru care Balotelli a fost reintrodus de noul selecţioner al Italiei, Roberto Mancini, în circuitul echipei naţionale, pentru meciurile din Liga Naţiunilor.

Mario Balotelli şi alte cinci staruri pot negocia cu alte cluburi din iarna lui 2019

În afara lui Mario Balotelli, pentru care sunt şi cluburi din Serie A interesate de a-i obţine semnătura, primul pe listă fiind Napoli, lista jucătorilor cu care sr va putea n negocia încă din prima zi a viitorul an îi mai cuprinde pe francezii  Anthony Martial, de la Manchester United, care are numai 22 de ani şi Adrien Rabiot de la PSG, mai vârstnic cu un an, dar şi pe foarte experimentaţii Diego Godin, 32 de ani, de la Atletico Madrid, Cesc Fabregas, 31 ani, de la Chelsea şi Angel di Maria, 30 de ani, de la PSG.

Mario Balotelli și alte cinci vedete liberi de contract vor pleca în vara lui 2019 gratis. Balotelli a reuşit să revină şi la echipa naţională (foto)
Mario Balotelli și alte cinci vedete liberi de contract vor pleca în vara lui 2019 gratis
Angel di Maria are căutare în multe campionate, dar ar putea continua şi la PSG
Angel di Maria are căutare în multe campionate

Toţi aceşti jucători, în condiţii normale, dacă s-ar afla sub contract, ar costa o căruţă de bani. Balotelli, care a jucat în cariera sa la Inter şi Milan în Italia, Liverpool şi Manchester City în Premier League, nu ar putea fi achiziţionat cu un preţ mai jos de 30 de milioane de euro. Anthony Martial, deşi în conflict cu Jose Mourinho la Manchester United, are de partea sa şi vârsta foarte mică, numai 22 de ani şi United ar fi putut încasa cel puţin 60-65 milioane pe un transfer. la fel şi mijlocaşul lui PSG, Adrien Rabiot, una dintre ţintele obsedante ale Barcelonei.

Vor pleca la parametri zero, deşi se putea lua o grămadă de bani pe ei

Dintre cei patru jucători cu mare experienţă Diego Godin, fundaşul uruguayan şi cel mai bun prieten al lui Antoine Griezmann, deşi are 32 de ani, ar fi fost cumpărat cu minim 30 de milioane. Aşa, Juventus, care îl studiază cu atenţie, îl va putea lua la parametri zero. Angel di Maria are doar 30 de ani şi preţul său este undeva în jur de 55 milioane euro, însă fiind liber de contract poate alege clubul unde va primi cel mai mare salariu. Cesc Fabregas rămâne acelaşo mijlocaş cerebral, care ar costa în jur de 25-30 de milioane, aee şi el cel puţin trei-patru estimatori. Este ciudat cum aceste cluburi, care au plătit sume grele cu ani în urnă, pentru a-i avea pe jucători, nu au încercat să amortizeze sumele date vânzându-i înaine ca aceştia să intre în utimele luni de contract.