Fotbal intern

Mario Camora, la un pas să ajungă la FCSB: “Am avut ofertă” + ce mare echipă a vrut să-l transfere înainte să ajungă la CFR Cluj

09.04.2020 | 13:45
Mario Camora la un pas sa ajunga la FCSB Am avut oferta  ce mare echipa a vrut sal transfere inainte sa ajunga la CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Mario Camora este unul dintre fotbaliştii emblematici ai lui CFR Cluj, însă căpitanul formaţiei din Gruia a fost la un pas să ajungă la FCSB în 2015. Fotbalistul portughez a dezvăluit ce alte oferte a primit de-a lungul carierei, una dintre ele venind de la o formaţie legendară din ţara natală.

Mario Camora, ofertă de la FCSB în 2015

Mirel Rădoi, actualul selecţioner al naţionalei României, şi-a început cariera de antrenor la FCSB, iar Mario Camora a fost una dintre ţintele fostului fundaş. Fundaşul de 33 de ani a dezvăluit că a primit o ofertă de la formaţia roş-albastră în 2015, însă lucrurile nu s-au concretizat.

ADVERTISEMENT

“Am avut ofertă de la FCSB, pe vremea când era Rădoi, însă nu s-a întâmplat nimic ulterior”, a declarat Mario Camora la ProSport Live. Portughezul avea deja patru sezoane în Liga 1, la CFR Cluj, atunci când FCSB a vrut să-l transfere.

Putea să-i ia locul lui Fabio Coentrao la Benfica

În 2011, Real Madrid l-a transferat pe Fabio Coentrao de la Benfica, iar echipa din Lisabona a vrut să-l aducă pe Mario Camora în locul internaţionalului portughez. Mutarea nu s-a mai realizat din cauza faptului că situaţia contractuală nu era una foarte clară. În plus, căpitanul clujenilor a susţinut că putea să plece la APOEL în 2016.

ADVERTISEMENT

“Când am venit în România, am avut o ofertă de la Benfica, pentru că Coentrao plecase la Real Madrid. Puteam să fiu împrumutat, nu era clară situația. Am avut un impresar care discutase cu Mozer, antrenorul de atunci. Apoel din Cipru în 2016 a fost o altă variantă”, a mai spus Mario Camora.

Mario Camora, nouă sezoane în tricoul lui CFR Cluj

Transferat în vara anului 2011 de la Naval, Mario Camora a ajuns la cel de-al nouălea sezon la CFR Cluj. Fundaşul de 33 de ani a câştigat trei titluri de campion (2011-2012, 2017-2018, 2018-2019), o Cupă a României (2015-2016) şi o Supercupă a României (2018).

ADVERTISEMENT

La CFR Cluj, Mario Camora a jucat 328 de meciuri în toate competiţiile, reuşind să marcheze nouă goluri din 2011 şi până în prezent. Conform transfermarkt.com, cota de piaţă a fotbalistului portughez este de 1.100.000 de euro, în scădere din cauza pandemiei de coronavirus.

Ar putea să joace pentru naţionala României

Mario Camora a obţinut cetăţenia română, aşa cum FANATIK a anunţat în excluisivitate imediat după turul cu Sevilla, şi poate să devină o soluţie pentru Mirel Rădoi. Recent, portughezul a dezvăluit că a trimis actele necesare către MTS.

ADVERTISEMENT

“La începutul lui februarie, am trimis actele la Ministerul Tineretului și Sportului. Am trimis documentele, nu mai depinde de mine acum. Mi-au spus că va dura între 3 și 6 luni. Această țară minunată mi-a dat totul, mi-ar plăcea să port tricoul naționalei și să mergem la EURO”, spunea Mario Camora.

ADVERTISEMENT
Tags: