Sport

Mario Camora, record pentru fotbalul românesc! Căpitanul lui CFR Cluj l-a depășit pe Marius Lăcătuș la partida cu Lazio

În partida de pe Stadio Olimpico, Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj, a stabilit un nou record de prezențe pentru o singură echipă românească în cupele europene.
17.02.2023 | 00:27
Mario Camora record pentru fotbalul romanesc Capitanul lui CFR Cluj la depasit pe Marius Lacatus la partida cu Lazio
Căpitanul CFR-ului bifează în această seară meciul cu numărul 73 în cupele europene pentru gruparea clujeană şi devine fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate pentru o singură echipă românească în competiţiile internaţionale. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

După două înfrângeri la rând în campionat, cu FCSB, acasă, și Universitatea Craiova, în Bănie, CFR Cluj a bifat la Roma al treilea insucces la rând în toate competițiile. Chiar dacă a avut un om în plus din minutul 15, campioana a cedat, 0-1, cu Lazio, în play-off-ul Conference League.

Mario Camora a bătut recordul de prezențe în competiții internaționale cu o echipă românească

Pentru Mario Camora recordurile nu reprezintă un lucru nou. Încă de pe 17 aprilie 2018 izbutea să devină jucătorul cu cele mai multe apariții în tricoul lui CFR Cluj. Depășea la acel moment performanța lui Cadú, care bifase 202 de prezențe.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, anunța că își dorește să se retragă din fotbal de la această grupare. Dar și să se mute definitiv în România. A primit cetățenia în septembrie 2020.

Pentru ca, pe 8 octombrie 2020, în acel 1-2 cu Islanda, care a consființit eliminarea din cursa pentru Euro 2020, debuta la prima reprezentativă. Prilej cu care stabilea o nouă performanță.

ADVERTISEMENT

A devenit cel mai vârstnic debutant al naționalei României all-time. La momentul meciului avea 34 de ani și 17 zile. Astfel că l-a depășit  pe vechiul recordman, portarul Stanislaw Konrad.

Cel care, la prima prezență în reprezentativă, pe 22.06.1947 (meciul România – Iugoslavia 1-3), avea 33 de ani, 8 luni și 30 de zile. Așadar, un record care stătea în picioare de peste 73 de ani.

ADVERTISEMENT

Acum, contra lui Lazio, pe Stadio Olimpico din Roma, a mai stabilit o performanță cu care intră în analele fotbalului românesc. De data aceasta legat de prezențele în competiții internaționale.

Până la acest moment, era la egalitate cu ”Fiara” Marius Lăcătuș. Jucător care, ca și el, avea la activ 72 de prezențe în competițiile internaționale pentru o singură echipă, Steaua. Iar acum a devenit recordman și la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Prima sa prezență a fost consemnată pe 1 august 2012, contra lui Slovan Liberec, la Cluj, în turul 3 preliminar din UEFA Champions League. O partidă pe care echipa sa o câștiga cu 1-0, printr-un gol marcat din penalty de Cadu.

  • 36 de ani are Mario Camora
ADVERTISEMENT