Fotbal intern

Mario Camora, unul dintre cei mai longevivi jucători activi din Liga 1! Conducerea îl vrea “pe viață” la CFR Cluj

28.01.2021 | 20:30
Mario Camora unul dintre cei mai longevivi jucatori activi din Liga 1 Conducerea il vrea pe viata la CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Mario Camora este unul dintre cei mai constanți jucători din Casa Pariurilor Liga 1, fiind la CFR Cluj de nu mai puțin de 9 ani, 6 luni și 28 de zile. În urmă cu câteva zile oficialii campioanei României i-au prelungit contractul până în 2024, ceea ce ar însemna că Mario Camora va evolua în Gruia până la vârsta de 37 de ani. 

Dintre toți jucătorii activi din Liga 1, Mario Camora este depășit ca longevitate de Cristian Cherchez de la Chindia Târgoviște. Căpitanul Chindiei joacă neîntrerupt la club din ianuarie 2011, adică de 10 ani și 27 de zile.

ADVERTISEMENT

În Liga 1 mai sunt și alți jucători cu o perioadă mai mare de activitate decât Cherchez și Camora, însă între timp ei au mai fost împrumutați și la alte echipe de pe prima scenă, cum sunt cazurile lui Lucian Filip și Răzvan Pleșca.

Mario Camora, unul dintre cei mai longevivi jucători activi din Liga 1! E de 9 ani și 6 luni la CFR Cluj

Camora a ajuns la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract în vara anului 2011 de la Naval. De atunci, fundașul ardelenilor a evoluat în 283 de meciuri din Liga 1 pentru campioana României. A evoluat alături de CFR Cluj atât în Champions League, cât și în Europa League.

ADVERTISEMENT

În anul 2020, Mario Camora a devenit și cetățean român și și-a îndeplinit visul de a juca pentru naționala României. Mirel Rădoi l-a titularizat în confruntarea decisivă pentru Euro 2020 cu Islanda, însă debutul a fost unul nefericit, fundașul stânga fiind considerat vinovat la golul doi al nordicilor. Avea să se încheie 2-1 pentru Islanda, meci care a lăsat România acasă.

Cum arată topul jucătorilor “trup și suflet pentru culori” din Liga 1!

Fundașul român de origine portugheză este și unul dintre cei mai titrați jucători din Casa Pariurilor Liga 1. A câștigat patru titluri de campion al României, o Cupă și o Supercupă a României alături de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul celor mai longevivi jucători activi din Liga 1 la o echipă: 

  1. Cristian Cherchez – Chindia Târgoviște – 10 ani
  2. Mario Camora – CFR Cluj – 9 ani și 6 luni
  3. Cornel Dinu – Chindia Târgoviște – 9 ani și 6 luni
  4. Lucian Filip – 8 ani și 6 luni
  5. Marius Mihalache – Poli Iași – 7 ani și 6 luni

Mario Camora, “pe viață” la CFR Cluj! Îi expiră contractul când va avea 37 de ani

Dacă își va duce noul contract la bun sfârșit, Mario Camora poate să devină cel mai longeviv jucător din Liga 1 la o echipă. El ar avea 37 de ani în 2024 când îi expiră actualul contract cu CFR Cluj. Asta ar însemna o carieră de 13 ani și 6 luni la echipa din Gruia.

ADVERTISEMENT

Însă, dacă facem abstracție de echipă, cel mai longeviv jucător din Liga 1 este mijlocașul celor de la FCSB, Lucian Filip. A fost promovat la prima echipă a FCSB-ului în ianuarie 2009, iar de atunci joacă fără întrerupere la nivelul primei ligi, adică 12 ani.

Lucian Filip, cel mai longeviv jucător care evoluează în Liga 1! Joacă de 12 ani în campionat

Cariera fotbalistului de la FCSB a fost măcinată de accidentări care i-au blocat ascensiunea, însă de fiecare dată când a fost apt de joc, Lucian Filip a reușit să reintre cu succes și să joace la un nivel foarte bun, motiv pentru care contractul la “roș-albaștrii” i-a fost mereu prelungit.

La începutul carierei a fost împrumutat la trei echipe din Liga 1 pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare: Unirea Urziceni, FC Snagov și Concordia Chiajna, însă din vara anului 2012 este la FCSB, echipă alături de care a câștigat trei titluri. Ajuns la 30 de ani, contractul lui Lucian Filip expiră cu FCSB în vara acestui an. El este așteptat să revină după o nouă accidentare gravă, care l-a ținut departe de gazon în ultimele 6 luni.

Clasamentul celor mai longevivi jucători în activitate din Liga 1 indiferent de echipă: 

  1. Lucian Filip – FCSB, Concordia, Snagov, Urziceni – 12 ani
  2. Răzvan Pleșca – Gaz Metan, Botoșani – 10 ani și 6 luni
  3. Cristian Cherchez – Chindia Târgoviște – 10 ani
  4. Mario Camora – CFR Cluj – 9 ani și 6 luni
  5. Cornel Dinu – Chindia Târgoviște – 9 ani și 6 luni

“Sincer, nu e în planurile mele să fiu conducător. Vreau să fac cursurile de antrenori și să mă apuc de meseria asta. Nu-mi place să stau în birouri, vreau să fiu pe teren și după ce nu mai joc fotbal. Mă gândesc să-i învăț pe alții ce știu eu”, Mario Camora despre planurile de după retragere într-un interviu FANATIK

  • 30 de ani are Lucian Filip
  • 2 selecții are Mario Camora în naționala României
ADVERTISEMENT
Tags: