Fotbal intern

Mario Felgueiras a anunțat că se retrage din fotbal! Fostul portar de la CFR Cluj a fost dorit cu insistență de FCSB și Universitatea Craiova. Mesajul emoționant

11.09.2019 | 10:27
Mario Felgueiras a anuntat ca se retrage din fotbal Fostul portar de la CFR Cluj a fost dorit cu insistenta de FCSB si Universitatea Craiova Mesajul emotionant

Mario Felgueiras, fostul portar al CFR-ului care a fost dorit cu insistență de FCSB și Universitatea Craiova, a anunțat că se retrage din fotbal la doar 32 de ani. Fotbalistul portughez care a jucat pentru campioana României în 102 meciuri a postat un mesaj emoționant pe o pagină de socializare prin care îi anunță pe fanii săi în legătură cu decizia luată.

Mario Felgueiras a anunțat că se retrage din fotbal

”Mulţumesc, fotbal! Niciodată nu am fost pentru postări sau comunicate de presă, dar acest moment şi această decizie o cer. De când aveam 9 ani joc fotbal, iar la 15 ani am devenit profesionist în acest sport. Au fost 17 ani ca profesionist, în care am experimentat tot binele şi răul pe care fotbalul îl poate oferi. Cu toate acestea, mă uit înapoi cu certitudinea absolută că sunt un om mai bun astăzi datorită tuturor experienţelor pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Din păcate, am luat decizia de a-mi încheia cariera de fotbalist profesionist. Motivele mă preocupă doar pe mine şi pe ai mei. Am avut oportunitatea să închei cu gustul fantastic pe care ţi-l poate oferi un sezon.

Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care, în această aventură, şi-au împărţit zilele cu mine în vreun fel. Cei care m-au ajutat când am avut nevoie de ei cât mai mult, cei care m-au ridicat când am căzut, cei care m-au felicitat când am meritat, cei care m-au învăţat şi cei care m-au întâmpinat când eram străin… O nouă cale va apărea şi, în esenţă, la asta se rezumă viaţă. Sunt noi modalităţi prin care trebuie să o parcurgem. Mulţumesc tuturor celor care m-au însoţit şi m-au înveselit, ca jucător”, a scris portarul lusitan.

Mario Felgueiras în meciul jucat de CFR Cluj împotriva celor de la Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
Mario Felgueiras în meciul jucat de CFR Cluj împotriva celor de la Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu

De ce a picat transferul la Universitatea Craiova

Mario Felgueiras a fost aproape de Universitatea Craiova în luna mai a anului 2018, dar mutarea la formația patronată de Mihai Rotaru a picat deoarece Pacos Ferreira nu l-a lăsat să plece. ”Au fost nişte discuţii în ultimile zile, dar din păcate nu am ajuns la un acord, clubul meu nu m-a lăsat să plec. Mi-aş dori să vin la Craiova, dar vedem din vară ce se întâmplă”, spunea Mario Felgueiras în 2018.

Cotat de site-urile de specialitate la 200.000 de euro, Mario Felgueiras a ajuns pentru prima dată în Românie pe 1 iulie 2011, atunci când ACS SR Brașov l-a împrumutat de la Braga.  În 2012 a fost cumpărat de CFR Cluj cu 500.000 de euro și a rezitat la campioana României până pe 2 februarie 2015, atunci când ardelenii l-au vândut la Konyaspor cu 800.000 de euro.