Fotbal international

Mario Gotze şi Andre Schurrle dau iarba pe „iarbă“. Investesc într-o companie de cannabis

02.12.2020 | 17:02
Mario Gotze si Andre Schurrle dau iarba pe iarba Investesc intro companie de cannabis
ADVERTISEMENT

Mario Gotze şi Andre Schurrle se reprofilează într-un domeniu complet nou pentru ei şi plănuiesc să investească într-o companie de… cannabis.

Presa germană a dezvăluit că foştii campioni mondiali din 2014 colaborează cu Sanity Group, o companie farmaceutică din Berlin care înregistrează o creştere foarte rapidă.

ADVERTISEMENT

Tatonările între Finn Age Hansel, şeful Sanity Group, şi cei doi fotbalişti, pentru ca aceştia să devină ambasadorii brandului, au debutat la începutul lui 2020 şi se pare că au avut succes

Mario Gotze şi Andre Schurrle, afaceri cu marijuana

În 2014, în finala Cupei Mondiale, Andre Schurrle centra pentru singurul gol al meciului, marcat de Mario Gotze, în prelungirile partidei, iar Germania cucerea cel de-al patrulea titlu mondial.

ADVERTISEMENT

Foști colegi atât la naţionala Germaniei, cât şi la Borussia Dortmund, cei doi ar putea colabora şi în afaceri. Mai exact, să investească într-o companie farmaceutică.

Sanity Group este o firmă înfiinţară în 2008, la Berlin, şi se ocupă de cultivarea cannabisului în scopuri medicinale. Până în acest moment, a reuşit să atragă investiţii de peste 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Mario Gotze şi Andre Schurrle, dornice de implicare în proiect ar mai fi şi alte personalităţi internaţionale precum cântăreţul Will.i.am (45 de ani), modelul Stefanie Giesinger (24 de ani) sau fotbalistul Dennis Aogo (33 de ani).

Sanity Group vrea o legislaţie mai permisivă

Sanity Group plănuieşte să devină cel mai important jucător european pe piaţa cannabisului medicinal. „Cannabisul poate ajuta oamenii. Avem nevoie de el pentru oameni şi pentru medicină“, declara Hansel în 2019, în presa din Germania.

ADVERTISEMENT

„Noi milităm pentru liberalizarea cannabisului, după cum recomandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi ne dorim o dezbatere publică deschisă despre beneficiile acestei plante, pentru o legilaţie mai permisivă“, a mai spus şeful Sanity Group.

Schurrle s-a retras din activitate în vara acestui an, la vârsta de numai 30 de ani. Mario Gotze a ajuns la PSV Eindhoven, după ce în trecut a evoluat pentru Borussia Dortmund şi Bayern Munchen.

Cei doi nu sunt singurele nume mari din sport care şi-au îndreptat atenţia spre cultura de marijuana. Mike Tyson şi-a revenit după faliment datorită unei investiţii similare.

ADVERTISEMENT