News

Mario Iorgulescu, dat în urmărire internațională într-un alt dosar. De ce s-a emis mandat european de arestare pe numele lui

Mario Iorgulescu, dat în urmărire internațională în alt dosar. Joi, Curtea Supremă i-a anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare.
21.06.2024 | 21:25
Mario Iorgulescu dat in urmarire internationala intrun alt dosar De ce sa emis mandat european de arestare pe numele lui
Mario Iorgulescu, dat în urmărire internațională într-un alt dosar. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu este dat în urmărire internațională într-un alt dosar, după ce joi, 20 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiției a decis să-i anuleze condamnarea definitivă de 13 ani și 8 luni de închisoare în cazul accidentului mortal din 2019.

Mario Iorgulescu este din nou dat în urmărire internațională

Vineri, Judecătoria Sectorului 3 a emis un nou mandat european de arestare pe numele acestuia. Este vorba despre un alt dosar în care Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv în 2021. El este acuzat că a sechestrat și bătut un bărbat cu care avea un conflict.

ADVERTISEMENT

Fiului șefului Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat definitiv în acest caz în aprilie 2021, la trei ani de închisoare. Fapta este de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

„Judecătoria Sectorului 3 București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare”, a transmis Poliția Română.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Poliția Română cere autorităților italiene să-l captureze pentru a fi demarate procedurile privind extrădarea. Amintim că Mario Iorgulescu a plecat în Italia după accidentul din 2019. Familia susține că se află într-o clinică, din cauza unor probleme medicale.

Fiului șefului LPF a scăpat de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor

Hotărârea anunțată, vineri, de Judecătoria Sectorului 3, vine după ce cu o zi în urmă, Curtea Supremă a decis anularea condamnării de aproape 14 ani de închisoare după accidentul mortal provocat de fiul șefului LPF. În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a urcat drogat și beat la volanul mașinii.

ADVERTISEMENT

Cercetările au stabilit că a pătruns pe contrasens și a spulberat un autoturism care se deplasa regulamentar. Șoferul celeilalte mașini a murit pe loc. Ulterior s-a stabilit că Iorgulescu junior avea o alcoolemie de 1,96 g/l și era drogat cu cocaină.

Fiul șefului LPF a fost internat la Spitalul Floreasca, fiind rănit în urma evenimentului rutier. În cele din urmă, familia a decis să fie transferat la o clinică medicală din Italia, iar de atunci nu a revenit în țară.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor și conducere a unui vehicul sub sub influenţa alcoolului şi drogurilor. Însă, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casaţie formulat de Iorgulescu.

Astfel, pedeapsa a fost anulată, urmând ca procesul său să fie rejudecat de Curtea de Apel București. „Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală (…). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii”, a arătat, joi, instanța supremă.

 

ADVERTISEMENT