News

Răsturnare de situație în dosarul de omor al lui Mario Iorgulescu! Cum se tergiversează și cine este, acum, reprezentatul lui legal

Dosarul în care este judecat Mario Iorgulescu pare să fie scena unor răsturnări incredibile de situație, iar avocații acestuia par să facă tot ce pot pentru a tergiversa procesul și chiar pentru a-l scăpa de închisoare.
03.12.2021 | 17:53
Rasturnare de situatie in dosarul de omor al lui Mario Iorgulescu Cum se tergiverseaza si cine este acum reprezentatul lui legal
Mario Iorgulescu are, mai nou, un reprezentant legal, au decis instantele din Romania dupa ce un tribunal italian a acceptat o cerere in acest sens Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Patricia, văduva tânărului ucis de Mario Iorgulescu într-un groaznic accident de circulație de acum doi ani, a vorbit pentru FANATIK despre ultimele ”mișcări” în dosarul care se judecă cazul fiului șefului de la Ligă.

Mai exact, de curând, conform portalului instanțelor din România, în urmă cu câteva zile a fost acceptată o cerere depusă de Gino Iorgulescu, în Italia, la Tribunalul din Varese prin care el a fost numit reprezentant legal al fiului săi, Mario Iorgulescu.

ADVERTISEMENT

Iar acest lucru, ne-au dezvăluit avocații consultați de FANATIK, dar și Patricia, femeia care a făcut un copil cu Daniel Vicol, victima fiului șefului de la Ligă, este doar o metodă de a tergiversa procesul.

Dosarul lui Mario Iorgulescu, amânări peste amânări

Până acum, deși, conform Poliției Române, Mario Iorgulescu este dat în urmărire generală sub acuzația de omor, dosarul în care este judecat tânărul nu a trecut de camerele preliminare ale instanțelor, el nefiind până acum audiat.

ADVERTISEMENT

De altfel, la câteva zile de la provocarea accidentului, Mario Iorgulescu a părăsit țara pentru tratament, fiind anunțat ca prezent la o clinică din Milano, apoi la una din Monza, dar s-a discutat și despre faptul că ar putea fi în Elveția, la Lugano.

Cu toate acestea, deși s-a vorbit că ar fi fost internat la o clinică de reabilitare psihiatrică din Monza, conform portalului instanțelor de la noi, cererea în care tatăl său a devenit reprezentantul legal al lui Mario a fost depusă la tribunalul din Varese, localitate situată la 50 de kilometri și aflată în altă provincie din Nordul Italiei, ceea ce ar putea indica că și-ar fi schimbat locul în care se reface.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în luna septembrie a acestui an, avocații lui Mario Iorgulescu au cerut, la dosar, o expertiză psihiatrică care ar urma să fie realizată de specialiștii din Italia, iar lucrurile par să se îndrepte spre o tergiversare a dosarului care, și așa, așteaptă de doi ani să ajungă în fața instanțelor de judecată.

Ce spun avocații despre cazul lui Mario Iorgulescu

FANATIK a consultat un avocat de prestigiu din București cu privire la amânările repetate în cazul lui Mario Iorgulescu, dar și pentru a ne lămuri cu privire la numirea lui Gino Iorgulescu ca reprezentant legal provizoriu al fiului său.

ADVERTISEMENT

”Nu este o amânare a procesului, dar poate fi, fără discuție, o încercare de tergiversare. Depinde și ce alte proceduri mai sunt în curs. Dar, da, poate fi o metodă de a tergiversa și chiar de a înlătura, la un moment dat, și răspunderea penală asupra cuiva.

ADVERTISEMENT

Dar este destul de complicat de obținut, trebuie să fie îndepliniți niște pași. Dar nu e imposibil”, ne-a explicat, în exclusivitate, Raluca Pană, unul dintre avocații de renume din București.

Cu toate acestea, ne-a mai explicat avocatul consultat, în cazul în care se dovedește că Mario Iorgulescu nu are discernământ, cazul în care este acuzat de omor poate fi ”închis”, iar tânărul care a provocat accidentul mortal poate scăpa de răspunderea penală.

Se tergiversează dosarul lui Mario Iorgulescu? Soția tânărului ucis în accidentul de circulație: ”Eu am demult impresia asta, acum e clar”

Patricia Mincă, femeia care trebuia să se mărite cu Dani Vicol, tânărul omorât de Mario Iorgulescu în accidentul de circulație de acum doi ani, a recunoscut pentru FANATIK că ceea ce se petrece o revoltă. ”Se tot amână, se tot tergiversează. Eu am demult impresia asta, acum e și mai clar. Probabil vor să o amâne la nesfârșit, să îl facă scăpat”, ne-a spus, revoltată Patricia Mincă.

Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit ea, chiar dacă nu se pricepe la tertipuri legale sau la chichițe avocățești, pentru ea lucrurile sunt mult mai simple. ”Trebuie să plătească. Și o spun clar, nu am discutat cu familia Iorgulescu și nici nu am de gând să o fac. Nu este cale de împăcare”, a mai spus, pentru FANATIK, femeia îndurerată de pierderea partenerului ei de viață.

De altfel, în repetate rânduri, Patricia, femeia care a cerut ca Mario Iorgulescu să fie judecat pentru omor, s-a arătat convinsă că fiul șefului de la Ligă fuge de răspundere în cazul accidentului.

”În primul rând, îmi doresc să se facă dreptate! Omul ăsta (n.r. – Mario Iorgulescu) să nu se mai ascundă ca un laș prin spitale… Să vină să își execute pedeapsa! De ce bărbatul meu să stea doi metri în pământ și el să stea bine mersi? De ce de Sărbători, el să petreacă și eu, de Sărbători, să împart?”, ne spunea, cu lacrimi în ochi, logodnica lui Dani Vicol.

Mario Iorgulescu, acuzat de omor după accident

În 2019, pe 8 septembrie, Mario Iorgulescu provoca un cumplit accident de circulație, în București, pe Șoseaua Chitilei. La acea vreme, după cum au constatat procurorii care l-au trimis în judecată, Mario Iorgulescu consumase droguri și alcool și, aflat sub influența substanțelor interzise la volan, a lovit o mașină care circula regulamtar și l-a ucis pe șoferul acesteia, Dani Vicol, un tânăr de aceeași vârstă cu el.

”Arăt faptul că formulez această plângere penală împotriva numitului Iorgulescu Gino Mario deoarece consider că modul în care a acționat, în calitate de conducător auto, a dus la producerea accidentului ce a avut consecințe dezastruoase asupra întregii familii, solicitându-vă să aveți în vedere, în urma administrării probelor, inclusiv reținerea infracțiunii de omor în sarcina acestuia.

Cel puțin eu consider ca numitul Iorgulescu Gino Mario a folosit autoturismul său ca pe o armă, rezultatul fiind deja cel cunoscut, concubinul meu, Vicol Daniel Andrei, decedând pe loc, neavând nicio șansă de supraviețuire”, a notat Patricia în plângerea penală făcută pe numele lui Mario Iorgulescu.

Acum, dosarul lui Mario Iorgulescu este în faza preliminară, la fond, la Tribunalul București, iar fiul șefului de la Ligă e trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în ciuda faptului că, în repetare rânduri, avocații lui u încercat să schimbe încadrarea la ucidere din culpă, ceea ce ar fi însemnat o pedeapsă mai ușoară.

Mai mult, Mario Iorgulescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzat de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS