News

Mario Iorgulescu poate fi arestat preventiv. Decizia de ultimă oră a Curţii de Apel Bucureşti

16.06.2020 | 16:36
Mario Iorgulescu poate fi arestat preventiv Decizia de ultima ora a Curtii de Apel Bucuresti
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a respins contestația lui Mario Iorgulescu împotriva deciziei prin care a fost arestat preventiv.

Contestația lui Iorgulescu a fost respinsă, definitiv, marți 16 iunie. Așadar, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi urmărit internațional, fiind emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.

ADVERTISEMENT

Tribunalul București a decis ca Mario Iorgulescu să fie arestat preventiv în 15 mai, pentru o perioadă de 30 de zile de la data încarcerării, cu toate că Iorgulescu Jr. se află internat într-o clinică din Italia.

Mario Iorgulescu poate fi arestat preventiv, conform unei decizii CAB

În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 204 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Gino-Mario Iorgulescu împotriva încheierii din camera de consiliu de la data de 15 mai, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr.4406/3/2020, în ceea ce priveşte dispoziţia de admitere a propunerii de arestare preventivă şi de luare a acestei măsuri faţă de inculpat. Definitivă“, este precizat în minuta deciziei, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București anulase la începutul lunii martie un mandat pe numele lui Iorgulescu, emis de Tribunalul București, pe motiv că nu au fost respectate actele de procedură.

Iorgulescu este urmărit penal pentru omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto în septembrie 2019, fiind sub influența drogurilor și a alcoolului.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oferite de procurori, Mario Iorgulescu avea o alcoolemie de 1.96g/l și se afla sub influența cocainei. Tânărul ar fi făcut o criză de gelozie și avea o stare de furie și a pătruns pe culoarea roșie a semaforului din intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe cu 145 km/h.

Iorgulescu a intrat pe contrasens cu bolidul său Aston Martin și a spulberat un autoturism marca Audi, venit de pe contrasens, ucigându-l pe șofer. Iorgulescu a fost la rândul său rănit în accident, fiind transportat în Italia pentru a primi îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, procurorii consideră că bărbatul se sustrage urmăririi penale, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT