News

Mario Iorgulescu, trei ani de închisoare cu executare! Ce se întâmplă cu fiul președintelui LPF

09.04.2021 | 13:20
Mario Iorgulescu trei ani de inchisoare cu executare Ce se intampla cu fiul presedintelui LPF
Mario Iorgulescu a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu executare! Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu a fost pedepsit la trei ani de închisoare cu executare! Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate, după ce ar fi fost implicat în răpirea, sechestrarea și lovirea unui bărbat. Inițial, el fusese achitat în acest dosar de către Judecătoria Sectorului 3.

De asemenea, are interdicție de a se apropia de victimă, Dragoș Vlăsceanu, pentru o perioadă de 5 ani. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

ADVERTISEMENT

De remarcat că, pe numele lui Mario Iorgulescu, aflat în acest moment în Italia, există un mandat european de arestare emis de Tribunalul București. Procedura se desfășoară pe cale directă, între instanța română și cea italiană.

Mario Iorgulescu, trei ani de închisoare cu executare după ce a ucis un om

Acesta are probleme și în dosarul în care este judecat pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut în urma accidentului din septembrie anul trecut, în care a murit un tânăr de 24 de ani. Vă readucem aminte că la acel moment, Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l şi se afla sub influenţa cocainei, spun procurorii.

”La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. Bucureşti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate.

ADVERTISEMENT

Acesta a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A..

Aceasta a decedat pe loc. Din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, inculpatul nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum.

ADVERTISEMENT

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, pe care le-a prevăzut şi acceptat, punând în pericol participanţii la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului şi astfel ucigând-o pe victimă cu intenţie indirectă”, se arăta în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, pentru stabilirea situaţiei de fapt, procurorii au avut în vedere, în principal mai multe  mijloace de probă.

Vorbim despre declaraţii martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică şi expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistică privind cauzele şi împrejurările producerii coliziunii, precum şi raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat.

O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autorităţile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile române.

”Menţionăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităţilor judiciare competente din Italia, ţară în care inculpatul se află, în vederea arestării şi predării acestuia către autorităţile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare”, au precizat procurorii.

De asemenea, vă readucem aminte că, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor şi sumelor de bani aparţinând inculpatului, până la concurenţa valorii de 1.000.000 de euro.

În urma accidentului, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Secţia ATI, iar ulterior a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până în 7 octombrie, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, el a fost internat la o altă clinică din Italia.