Sport
notix pixel id

Mario Mandzukic s-a apucat de antrenorat. Unde își va face ucenicia

La doar două luni și jumătate după ce și-a agățat ghetele în cui, Mario Mandzukic a decis să revină în iarbă. De această dată de cealaltă parte a baricadei, el urmând să fie antrenor.
22.11.2021 | 16:46
Mario Mandzukic s-a apucat de antrenorat. Unde își va face ucenicia
La doar două luni și jumătate după ce și-a agățat ghetele în cui, Mario Mandzukic a decis să revină în iarbă. De această dată de cealaltă parte a baricadei, el urmând să fie antrenor. Sursă foto: Twitter HNS
ADVERTISEMENT

La începutul lunii septembrie, atacantul croat și-a anunțat retragerea din cariera de fotbalist la vârsta de 35 de ani, după ce nu a reușit să se impună la AC Milan.

Legendarul jucător părăsise prima dată naționala Croației, imediat după finala pierdută la Cupa Mondială din 2018 în fața Franței, scor 2-4.

După o carieră strălucită ca fotbalist, Mario Manduzukic a devenit antrenor

După doar două luni și jumătate de stat deoparte de fotbal, Mario Mandzukic revine în forță, însă de această dată în postura de antrenor. Este adevărat că pentru început va fi doar secund.

ADVERTISEMENT

Însă, un secund de mare valoare. El a intrat în staff-ul selecționerului Croației, Zlatko Dalic, și va avea misiunea de a-i face pe tinerii fotbaliști din țara sa să înțeleagă ce înseamnă să îmbrace tricoul echipei naționale.

”Când am vorbit cu el, am fost convins de angajamentul lui, de interesul și dorința sa de a ne ajuta și cred că jucătorii noștri, în special cei mai tineri, vor beneficia foarte mult de experiența sa extraordinară”, a declarat Dalic.

ADVERTISEMENT

Croatul va merge la CM 2022 ca secundul lui Dalic

Mario Mandzukic a jucat 89 de partide pentru prima reprezentativă a Croației, marcând 33 de goluri, ultimul chiar în finala pierdută cu Franța la Mondialul din 2018, și oferind nouă pase decisive.

”Mulțumesc foarte mult antrenorului Dalic și președintelui federației pentru încredere. Am ajuns la un acord de colaborare fără nicio problemă. Abia aștept să încep. Știu cât de mult a însemnat echipa națională pentru mine ca jucător și vreau să transmit noii generații această pasiune și experiența mea”, a spus Mandzukic.

ADVERTISEMENT

Croația a obținut calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, care se va desfășura la finalul anului viitor, după ce a învins dramatic Rusia cu 1-0, dintr-un autogol venit în finalul jocului, și a încheiat astfel grupa pe locul 1.

Trofeele cucerite de Mandzukic

Croatul a jucat de-a lungul carierei la NK Marsonia, Zeljeznicar, NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsubrg, Bayern Munchen, Atletico Madrid, Juventus Torino, Al Duhail și AC Milan, înscriind 166 de goluri în 426 de partide.

ADVERTISEMENT

Mandzukic a câștigat în cariera sa de trei ori titlul și de două ori Cupa în Croația cu Dinamo Zagreb, de două ori titlul, de două ori Cupa, o dată Supercupa, o dată Champions League, o dată Supercupa Europei și o dată CM al cluburilor cu Bayern Munchen, o dată Supercupa Spaniei cu Atletico, de patru ori titlul, de trei ori Cupa și o dată Supercupa Italiei cu Juventus și o dată titlul în Qatar cu Al Duhail.

Din păcate pentru el, la ultimul său contract din carieră, atacantul croat nu a reușit să rupă ”blestemul” numărului 9 la AC Milan, considerat așa deoarece de la Filippo Inzaghi niciun jucător care a purtat acest tricou nu a mai reușit să se impună.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik