Fotbal intern

Marius Nicolae explică de ce a căzut transferul lui Yazalde: “A spus că se alege praful de Dinamo!”. Exclusiv

15.03.2021 | 17:11
Marius Nicolae explica de ce a cazut transferul lui Yazalde A spus ca se alege praful de Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Marius Nicolae nu a reușit să îl aducă la Dinamo pe atacantul Yazalde, care a semnat cu o altă echipă din Casa Pariurilor Liga 1, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării cu „câinii”.


UPDATE, 16:40. Managerul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae, a clarificat pentru FANATIK lucrurile în ceea ce privește transferul lui Yazalde la Dinamo: “Este foarte simplu. Yazalde nu a vrut să vină. A zis că aici se alege praful la Dinamo și se temea că nu își va câștiga drepturile salariale. A cerut garanții bancare, bani la semnătură și un salariu de la 10.000 de euro în sus plus alte bonusuri”. 

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al lui Dinamo declara într-un interviu pentru FANATIK că încearcă să îl aducă în Ștefan cel Mare, fotbalist care a fost în trecut dorit de către FCSB și care a mai jucat în Liga 1 la Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș.

Vestea vine ca o nouă lovitură, după ce Dinamo are probleme mari în atac, după suspendarea lui Magaye Gueye, însă Adam Nemec poate reveni pe teren în partida cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Dorit de Dinamo, Yazalde Gomes se întoarce la FC Hermannstadt

Ajuns la 32 de ani, fostul atacant al medieșenilor în sezonul 2018-2019, a semnat de data asta cu FC Hermannstadt, unde a mai jucat sezonul trecut și are misiunea dificilă să salveze echipa de la retrogradare. Portughezul este astfel la a patra experiență în campionatul României, după ce între 2013 și 2014 a jucat pentru Astra Giurgiu. În total, fotbalistul a reușit 19 goluri în 83 de partide în Liga 1.

Yazalde Gomes Pinto revine astfel la Sibiu, după ce în returul și play-out-ul sezonului trecut a avut evoluții foarte bune pentru ardeleni, când a marcat șase goluri și a oferit și cinci pase de gol. Fotbalistul mai poate evolua atât ca vârf retras cât și ca mijlocaș stânga.

ADVERTISEMENT

Ultimul transfer al sibienilor a avut parte de prezentare de zile mari. Astfel, cei de la Hermannastadt i-au realizat un montaj video cu toate reușitele fotbalistului în tricoul sibienilor, pe care îl tratează ca pe un star: „Stați calmi,  Yazalde e aici! Bine ai revenit, Yaza!!!”, a fost mesajul postat de ardeleni pe contul oficial de facebook al clubului.

Yazalde Gomes era văzut de Mario Nicolae drept salvarea lui Dinamo: „E singurul care ne poate ajuta acum!”

Mario Nicolae s-a implicat direct în transferul lui Yazalde Gomes era ultima opțiune pentru Dinamo pe postul de atacant ținând cont că nu mai pot fi aduși decât jucători liberi de contract: „Avem probleme în atac. Este un post deficitar pentru noi și referitor la transferuri doar Yazalde ar putea să vină. Cunoaște bine campionatul României, este pregătit din punct de vedere fizic, sper că putem să ajungem la un numitor comun”, declara directorul sportiv al lui Dinamo pentru site-ul nostru pe data de 25 februarie.

ADVERTISEMENT

Oficialul din Ștefan cel Mare a explicat mai în amănunt de ce Yazalde era cea mai bună variantă pentru echipa lui Jerry Gane în acest moment, în care Dinamo are nevoie disperată de puncte: „Nu putem transfera jucători care au nevoie de timp de adaptare, de pregătire, pentru că avem nevoie acum de soluții. Mi-aș dori să îl putem lua, este singurul jucător care ne-ar putea ajuta acum”, spunea Mario Nicolae pentru site-ul nostru.

Yazalde Gomes Pinto este evaluat conform transfermarkt.com la 400.000 de euro și vine la Sibiu din Arabia Saudită de la Najran FC, cu care mai avea contract pana la 30 iunie și putea semna cu orice echipă.

  • 32 de ani are Yazalde
  • 19 goluri a reușit atacantul în 83 de partide în Liga 1
  • 400.000 de euro e cota fotbalistului
ADVERTISEMENT