News

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, anunță posibile măriri salariale în 2022. Categoriile vizate

Pe lângă creșterile salariale stabilite deja în programul de guvernare, anul 2022 ar putea aduce majorări de venituri pentru anumite categorii de bugetari. Anunțul a fost făcut de ministrul Adrian Câciu.
04.12.2021 | 16:18
Ministrul finantelor Adrian Caciu anunta posibile mariri salariale in 2022 Categoriile vizate
Anul 2022 ar putea aduce creșteri salariile pentru unele categorii de bugetari. Anunțul ministrului Adrian Câciu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Conform programului de guvernare stabilit de PSD, PNL și UDMR, de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 2.550 de lei.

De anul viitor sunt mari șanse ca și salariile pentru personalul auxiliar din sănătate, precum asistente şi brancardieri, să fie majorat de stat.

ADVERTISEMENT

Anul 2022 ar putea aduce creșteri salariile pentru unele categorii de bugetari. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Anunţul a fost făcut de Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor, sâmbătă, 4 decembrie. Oficialul a spus că, în prezent, există o discrepanță între veniturile medicilor și cele ale personalului auxiliar.

”În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal auxiliar”, a afirmat ministrul, într-un interviu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Câciu a mai adăugat că, în perioada următoare, aşteaptă propunerile ministerului de resort pentru a se stabili cuantumul posibilelor măriri de venituri.

”Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista şi de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda”, a mai declarat Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Câciu promite că nu vor apărea taxe noi

Analizele în privința situației salariale din acest sector bugetar urma să fie gata până pe 15 decembrie, atunci când va avea loc definitivarea strategiei fiscal-bugetare. Ministrul Câciu a mai spus că un element important al viitoarei strategii este scăderea taxării muncii, mai ales în zona veniturilor mici.

În acest sens, ministrul a precizat că nu vor apărea taxe noi, dar că este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane.

ADVERTISEMENT

O primă variantă a proiectului de buget pentru 2022 ar trebui să fie gata pe 15 decembrie.

Ce majorări de venituri se anunță de la 1 ianuarie

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR, condusă de Nicolae Ciucă, a elaborat un program de guvernare pentru perioada 2021-2024 care prevede mai multe majorări de venituri.

ADVERTISEMENT

Astfel, punctul de pensie va ajunge la 1.586 lei, iar pensia minimă la 1.000 lei. De asemenea, programul coaliției mai prevede creșterea salariului minim brut la valoarea de 2.550 lei.

Guvernanții au mai decis limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim.