Fotbal intern

Marius Avram a dat verdictul în cazul penalty-ului din Hermannstadt – FCSB: ”N-a fost!”

20.02.2021 | 14:39
Marius Avram adat verdictul in cazul penaltyului din Hermannstadt  FCSB Na fost
ADVERTISEMENT

Marius Avram este expertul dorit de LPF ca să analizeze prestațiile arbitrilor din Liga 1. Până să își preia oficial noile atribuții, Avram a vorbit despre faza controversată din Hermannstadt – FCSB. Fostul arbitru e ferm: ”N-a fost penalty!”

Retras de curând din activitate, fostul arbitru FIFA consideră că roș-albaștrii au dreptate să acuze maniera de a oficia a centralului Cătălin Popa.

ADVERTISEMENT

Marius Avram a analizat faza din minutul 11, duelul dintre Bagaric și portarul Andrei Vlad, în urma căruia centralul partidei a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea sibienilor.

Avram: ”Faza l-a prins plasat greșit”

Fostul arbitru internațional îl contrazice pe Ion Crăciunescu. Acesta a susținut mereu că centralul Cătălin Popa a judecat corect faza când a dictat penalty pentru Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

”Pe Cătălin Popa l-a prins faza un pic plasat greșit. Se poate observa cum el este perpendicular pe fază, mai are un jucător între el și fază și nu vede absolut nimic.

Atacantul este cel care încearcă să obțină o lovitură de la 11 metri, întinde piciorul către portar, se agață de el și astfel produce un contact. Decizia corectă este lovitură liberă directă pentru echipa în apărare. Adică, invers decât s-a dat!”, a explicat Avram, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Arbitrii din Liga 1 nu mai înțeleg nimic

Marius Avram a mai vorbit și despre o stare de confuzie pe care o trăiesc arbitri din România și a dat ca exemplu o fază petrecută în meciul Universitatea Craiova – FC Argeș.

”Când Bălașa a ieșit cu ochiul umflat, în spațiul public s-a discutat că arbitrul trebuia să dea penalty, dar CCA a analizat și a trimis către arbitri decizia că trebuie să lase jocul să continue.

ADVERTISEMENT

M-au sunat foști colegi și mi-au spus: ’Domnule, nu mai înțelegem nimic, cum poate să ne spună CCA că trebuie să lăsăm jocul să continue când se vede clar că îi dă cu cotul în cap?’”, a mai spus Marius Avram, pentru sursa citată


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia: 2,95 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT