Fotbal intern

Marius Avram a rememorat cel mai greu moment al carierei: ”Era să-mi cadă telefonul din mână”

15.03.2021 | 12:25
Marius Avram a rememorat cel mai greu moment al carierei Era sami cada telefonul din mana
ADVERTISEMENT

Au trecut trei luni de când Marius Avram s-a retras din arbitraj, dar rănile sunt încă deschise. Fostul ecuson FIFA a rememorat momentul în care a aflat că nu va mai arbitra la nivel internațional.

Ultimul meci condus de Marius Avram a fost Dinamo – CFR Cluj, pe 17 decembrie, în etapa a 14-a din Liga 1. Două zile mai târziu aflat că a fost exclus de pe lista FIFA.

ADVERTISEMENT

Finalul carierei internaționale a fost abrupt, fără vreo explicație din partea celor care conduc arbitrajul românesc.

Marius Avram a avut un șoc când a aflat că e scos de pe lista FIFA

Marius Avram are doar 41 de ani și ar fi putut să mai arbitreze la nivelul Ligii 1 încă patru ani, dar nu a putut trece peste decizia Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din România și și-a anunțat retragerea imediat după ce a fost anunțat că nu mai face parte din lotul de arbitri internaționali.

ADVERTISEMENT

”Vestea am primit-o sec, la telefon. Fără niciun fel de explicații. Era să-mi cadă telefonul din mână. Nu știam absolut nimic, nu mă așteptam absolut deloc. A fost un șoc! O bombă! ’Acum două zile ai fost scos de pe lista FIFA. Succes în continuare în Liga 1’”, a rememorat Marius Avram, pentru as.ro, discuția cu Kyros Vassaras, șeful CCA.

Marius Avram a mărturisit că încă se obișnuiește cu ideea că nu mai arbitrează și-i lipsesc, mai ales, meciurile internaționale. Nu are timp să-și plângă de milă. De curând a fost însărcinat cu o misiune extrem de importantă pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Coordonează implementarea VAR în Liga 1

Marius Avram a mai spus pentru sursa citată că decizia de a se retrage a venit firesc, în condițiile în care nu mai simțea nicio vagă rămășiță de încredere în cei ce conduc arbitrajul din România.

Între timp, fostul ecuson FIFA a primit o ofertă din partea LPF pentru a deveni expert în cadrul Ligii Profesioniste, pe probleme de arbitraj și a fost numit coordonator din partea LPF a procesului de implementare a tehnologiei video la meciurile din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Marius Avram și-a început cariera în arbitraj la doar 15 ani, iar din 2006 a activat în Liga 1, unde a strâns peste 250 de meciuri. A devenit arbitru FIFA în 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: