Marius Avram, cu ghinion pentru echipele din campionat! Ninsori, terenuri înghețate și meciuri începute cu întârziere, toate cu arbitrul din București la centru

Francisc Oprea   
în Casa Pariurilor Liga 1
02/12/2019, 21:13
Marius Avram, cu ghinion pentru echipele din campionat! Ninsori, terenuri înghețate și meciuri începute cu întârziere, toate cu arbitrul din București la centru
Marius Avram, arbitrul meciului Botoșani - Viitorul. Sursă Foto: Sportpictures

FC Botoșani – Viitorul s-ar putea, totuși, disputa cu aproximativ 10 minute întârziere, după ce suprafața de joc a stadionului „Municipal” a fost parțial deszăpezită. Marius Avram, centralul jocului din nordul Moldovei, continuă seria meciurilor la care a fost delegat și care s-au disputat în condiții dificile.

Marius Avram, arbitru cu ghinion

Seria meciurilor disputate în condiții grele a început pe 19 decembrie 2016, la un ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu. Pe un teren înghețat, gazdele conduceau cu 2-0 la pauză, după golurile marcate de Mureșan și Morar. Surpriza a venit după cele 15 minute de stat la cabine, când jucătorii gorjeni au refuzat să mai joace.

Acuzând condițiile improprii pentru un meci de primă divizie și cei patru coechipieri care au suferit probleme medicale din cauza gazonului înghețat, formația condusă la acea vreme de Petre Grigoraș nu a mai ieșit de la cabine și a pierdut meciul cu 0-3.

Craiova, înfrângere la Botoșani

Marius Avram a fost la centru și în februarie 2017, când Universitatea Craiova s-a deplasat în nordul Moldovei pentru meciul cu FC Botoșani. Pe o suprafață de joc înghețată complet, jucătorii olteni nu au vrut inițial să dispute meciul, dar s-au conformat în momentul în care Avram a hotărât că se îndeplinesc condițiile pentru un meci din prima ligă.

Gazdele au reșit să câștige meciul cu 1-0, după golul marcat de Kuku în minutul 87. La finele jocului de la Botoșani, Gigi Mulțescu, antrenorul Universității Craiova în acea perioadă, a pus înfrângerea pe seama condițiilor:

Când joci pe gheaţă nu mai e fotbal, eu ştiu că fotbalul se joacă pe iarbă! Din păcate, unii dintre jucătorii mei s-au protejat, mi-aș fi dorit să fie mai bărbați, în timp ce botoşănenii au avut agresivitate, au dat totul, până la sacrificiu. Adversarii au meritat victoria, recunosc asta”, susținea Gigi Mulțescu.

Dinamo nu a reușit să deszăpezească suprafața de joc până la ora meciului

Cel mai recent meci disputat în condiții de iarnă în care a fost implicat Marius Avram a fost în decembrie 2018, când Universitatea Craiova a venit la București pentru jocul cu Dinamo. Inițial programat la ora 20:00, meciul a început cu întârziere din cauza organizatorilor.

Concret, cei ce se ocupă de gazonul stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare nu au reușit să deszăpezească suprafața de joc până la ora startului. Duelul a început cu o oră întârziere, iar acest lucru a fost benefic gazdelor, care s-au impus cu 3-0 după hattrick-ul lui Mattia Montini.

Închide ×