Fotbal intern

Marius Baciu a fost eliberat! “M-am speriat foarte tare! Motivul n-are legătură cu pariurile. Un părinte nemulţumit mi-a făcut plângere”. VIDEO

13.11.2019 | 20:56
Marius Baciu a fost eliberat Mam speriat foarte tare Motivul nare legatura cu pariurile Un parinte nemultumit mia facut plangere VIDEO
ADVERTISEMENT

Marius Baciu, fost căpitan la Steaua Bucureşti, care o antrenează de scurt timp pe Turris Turnu Măgurele, a fost reținut de trupele speciale DIAS (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă) la meciul pe care echipa sa îl juca împotriva celor de la Sportul Snagov, scor 3-2, în Liga 2. După ce s-a spus că problema ar fi fost legată de pariuri sau de infracțiuni economice, Baciu a susținut în momentul eliberării că la mijloc e doar o plângere a unui părinte cum că ar fi luat bani ca să favorizeze un junior la Daco Getica.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 20. 50. Marius Baciu a fost eliberat după ce a dat explicații la Parchet. Acesta a oferit și o reacție după ce fusese reținut de trupele speciale DIAS la finalul meciului Sportul Snagov – Turris Turnu Măgurele.

„Am fost într-o situație jenantă și chiar nu credeam că pot să fiu eu învinuit pentru asemenea lucruri. Am rămas cu gura căscată. Sunt un om care sunt contra mafiei pariurilor, pentru că mi-a fost frică să nu se ajungă la asemenea probleme. N-am intrat eu în vreo casă de pariuri. Toată situația a fost o reclamație a unui părinte cu nemulțumiri. Eu am investit într-o școală de fotbal și nu mi-am favorizat nici propriul copil. Am investit foarte mulți bani și să ajung eu să fiu învinuit că aș fi luat bani e strigător la cer. M-am speriat foarte tare (n.r. când au venit mascații), pentru că nu știam despre ce e vorba. Am fost comunicativ și le-am explicat cu sufletul ceea ce s-a întâmplat. În situațiile astea trebuie să fii just. Eu cred că sunt și am fost un om corect și curat din orice punct de vedere. Aș vrea să vedeți persoana care m-a reclamat și să trageți concluziile”, a spus Marius Baciu.

ADVERTISEMENT

„Nimic din ceea ce s-a menționat în presă nu este adevărat. Nu este nicio legătură cu vreo mafie a pariurilor. Nu există nicio acuzație în acest sens. Este destul de facil pentru noi să demontăm acuzația. Nu există vreo probă că domnul Baciu ar fi săvârșit vreo faptă penală. Nu are niciun fel de măsură preventivă. A fost o declarație în care a prezentat care este poziția sa și cu siguranță se vor continua cercetările, pentru a demonstra că dumnealui este nevinovat”, a spus și avocatul lui Marius Baciu, Vlad Hosu.


UPDATE, ora 19.06. Sorin Bucuroaia, secundul lui Marius Baciu, a explicat ce a trăit în momentul în care s-au trezit cu mascaţii la uşa vestiarului: “A ieșit avocatul și ne-a spus clar: nu este vorba despre pariuri și trucate. Este o chestie minoră, o chestie personală a lui Marius Baciu.  Mi-a cerut să îi aduc pastilele. El înainte de meciuri ia niște pastile să se calmeze. I se făcuse un pic rău, se lăsase pe genunchi și mi-a cerut pastilele, că i se făcuse rău! Mascații nu au intrat în vestiar, l-au așteptat în afara lui, nu s-a pus problema să îl bruscheze sau să îl jignească, l-au invitat la Parchet să dea o declarație”

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18.40. Marius Baciu este audiat la Parchetul Capitalei și are calitatea de suspect într-un dosar de infracțiuni economice, anunță sport.ro. Se pare că telefonul antrenorului de la Turris Turnu Măgurele era ascultat de 2 luni, iar prosport.ro dezvăluie că Baciu e acuzat și de alte fapte de corupție, printre care evaziune fiscală. Dosarul este instrumentat de Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Marius Baciu are fermă la fel ca patronul Dragnea, Fostul fotbalist a intrat în afaceri încă din 2003, atunci când evolua pentru Lille, în Franța. Acesta a fondat alături de fostul arbitru Iosif Biro și de Alexander Thierheimer Amira Moșna SRL, o companie ce administra o fermă de vaci în localitatea Moșna.

ADVERTISEMENT

UPDATE,  ora 17.15. Marius Baciu ar fi fost prins astăzi de trupele speciale DIAS cu un bilet pe care era plasat pronosticul 1/2 la meciul jucat de Sportul Snagov cu Turris Turnu Măgurele, anunță gsp.ro.


Marius Baciu a fost reținut de trupele DIAS

Sursa citată mai sus anunță că Marius Baciu, fostul căpitan al Stelei, a fost băgat de trupele speciale DIAS într-o încăpere a stadionului din Snagov, iar libertatea.ro susține că antrenorul formației din Liga 2 a fost dus la audieri. VIDEO AICI

Se pare că Marius Baciu știa ce îl așteaptă încă din timpul meciului pe care Turris Turnu Măgurele l-a jucat cu Sportul Snagov, toate acestea deoarece tehnicianul în vârstă de 44 de ani a fost reținut pe parcursul partidei care a avut loc în Colentina, iar indicațiile au fost date de către secundul său.

Marius Baciu se afla în vizorul Comisiei de Integritate a FRF?

Se pare că Marius Baciu era urmărit de o bună perioadă de timp de organe de poliție. Mai mult, Comisia de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal avea informații că antrenorul celor de la Turris Turnu Măgurele juca frecvent sume mari la pariuri, iar acesta ar face parte dintr-o rețea de trucare, anunță sursa citată mai sus.

Marius Baciu a fost prezentat ca fiind antrenor principal la Turris Turnu Măgurele pe 25 octombrie 2019, după ce Florin Bratu a plecat de la echipa din Liga 2. Astfel, fostul fundaș al roș-albaștrilor a devenit al treilea antrenor în 3 săptămâni pe banca divizionarei secunde după Erik Lincar și Florin Bratu. Marius Baciu a antrenat-o ultima dată pe Daco Getica, echipă care s-a retras din Liga 2.

ADVERTISEMENT