News

Marius Budăi, anunț despre pensiile românilor: „Sunt creșteri spectaculoase”

31.03.2019 | 15:25
Marius Budai anunt despre pensiile romanilor Sunt cresteri spectaculoase

Vești bune pentru pensionari. Vor avea parte de majorări spectaculoase ale veniturilor lunare. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi. Românii ar urma să primească pensiile mărite, începând cu luna aprilie.

Marius Budăi anunță creșterea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că începând de luni, 1 aprilie, se va face plata pensiilor, urmând ca zeci de mii de pensionari din toată țara să primească mai mulți bani, după recalculări.

Începând de luni facem plata aferentă lunii aprilie, până pe 15 aprilie toți pensionarii vor avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creșteri spectaculoase pentru cei din grupele I și II de muncă, cărora ni li s-a acordat punctaj. Sunt peste 33.000 de decizii deja expediate, majoritatea din ele sunt deja și puse în plată. Suntem în dinamica pe care mi-am dorit-o, de aceea le mulțumesc colegilor de la Casele de pensii. S-a lucrat 24 din 24, iată că acum suntem în postura să dăm vești foarte bune acestei categorii de pensionari. Acea majorare de la 1 septembrie, în ciuda declarațiilor panicoase a colegilor din Opoziție, banii sunt prinși în buget” , a explicat Marius Budăi.

Marius Budă a anunțat când vor crește pensiile românilor
Marius Budă a anunțat când vor crește pensiile românilor

Casa de Pensii a anunțat că a terminat recalcularea

Casa Națională de Pensii a emis deja deciziile de recalculare pentru pensionarii care se încadrează în grupele I și II de muncă. Este vorba, mai exact, despre mai bine de 100.000 de beneficiari. Cei care au primit deja decizia, vor primii bani mulți încă din luna martie.

Printre cei care beneficiază de respectiva recalculare se numără atât  p ensionarii  de peste 70 de ani, care au dosarele mai vechi, dar și cei care se pensionează acum, aceștia urmând să primească din prima   pensia recalculată. În grupa I de muncă, cei care aveau 2.000 de lei, vor primi de acum o pensie lunară de  3.000 de lei.