News

Marius Budăi, atac la partenerii de guvernare pe tema pensiilor: “Licitează cu necazul părinților și bunicilor noștri”

Ministrul muncii a criticat în cadrul unui discurs ”ipocrizia” politicienilor de dreapta când vine vorba de majorarea pensiilor
12.11.2022 | 21:37
Marius Budai atac la partenerii de guvernare pe tema pensiilor Liciteaza cu necazul parintilor si bunicilor nostri
Ministrul muncii susține că doar PSD și-a respectat angajamentele față de alegători Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Marius Budăi a făcut acuzațiile în timpul unui discurs susținut în cadrul conferinței organizate cu ocazia alegerilor de la PSD Vrancea.

Marius Budăi, atac la partenerii de guvernare pe tema pensiilor

Ministrul a susținut că politicienii de dreapta “licitează cu necazul părinților și bunicilor noștri”, cu referire la declarațiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile.

ADVERTISEMENT

“Noi, PSD suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am avut un pact cu cetăţenii României. Mai important este că l-am şi respectat.

Mă încearcă o tristețe enormă când văd politicieni de dreapta, indiferent de partidul din care provin, care în anul 2021, adică în anul în care România și globul nu era traversat de aceste crize profunde (…) se chinuiau anul trecut, cheltuiau toată energia lor, de dimineața până seara, să ne spună cum nu se poate: cum nu se pot mări alocațiile copiilor, cum nu se poate și nu trebuie să mărim salariul minim, cum nu se poate să majorăm pensiile.

ADVERTISEMENT

Dar se puteau achiziționa atunci izolete la prețuri enorme, ne spune domnul profesor Rafila de vaccinuri de miliarde de euro pe care acum România trebuie să le arunce.

Alea se puteau face, dar pensii, salarii, alocații, sprijin pentru mediul de afaceri, nu se putea face”, a afirmat Budăi sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Critici pentru politicienii de dreapta din opoziție și de la guvernare

Ministrul muncii a mai declarat că este de condamnat faptul că politicienii de dreapta licitează ”cu destinul părinţilor şi bunicilor noştri”.

“Acum, în acest an, când am fost delegat de președintele partidului, Marcel Ciolacu, să prezint viziunea noastră, a dumneavoastră, a pesediștilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% și ‘Demisia, Budăi’, nu? Parcă aşa era.

ADVERTISEMENT

Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinților și bunicilor noștri, cu necazul părinților și bunicilor noștri și parcă ar fi, unii din ei sunt în opoziție, da’ alții sunt la putere, parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluții.

În lumea asta foarte multe sunt de licitat – licităm să cumpărăm o casă, o mașină – dar nu licităm cu destinul părinților și bunicilor noștri. Este de condamnat așa ceva”, a adăugat Marius Budăi.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Național al PNL, că partidul va propune coaliției o creștere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru.

ADVERTISEMENT