News

Marius Budăi insistă cu declarațiile despre creșterea pensiilor. ”Se lucrează cu Banca Mondială pentru semnarea acelui acord asumat prin PNRR”

Marius Budăi continuă să le dea speranțe vârstnicilor și insistă cu declarațiile despre creșterea pensiilor. Ministrul muncii a spus că în aceste zile se lucrează cu Banca Mondială pentru semnarea acordului cu PNRR.
21.02.2022 | 18:09
Marius Budai insista cu declaratiile despre cresterea pensiilor Se lucreaza cu Banca Mondiala pentru semnarea acelui acord asumat prin PNRR
Marius Budăi le dă speranțe pensionarilor: ”Se lucrează cu Banca Mondială pentru semnarea acelui acord asumat prin PNRR”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații, la Parlament, despre o posibilă nouă majorare a pensiilor, anul acesta.

Oficialul Executivului a anunțat că se lucrează în acest moment cu Banca Mondială pentru a se semna acordul asumat prin PNRR, pentru consultanță în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ministrul a subliniat că PSD nu şi-a asumat o nouă lege ci o îmbunatățire a actualei reglementări.

Marius Budăi, noi declarații despre creștere pensiilor

Referindu-se la simulările făcute la minister pentru o nouă creştere a pensiilor, în această toamnă, Budăi a precizat: ”Eu am spus foarte clar că atunci când în coaliţie vom lua o decizie, decizia va fi extrem de clară şi asumată în coaliţie, Guvernul o va pune în practică”.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a mai spus, despre o posibilă majorare cu 6 sau 7%, că ”este grija continuă a coaliţiei pentru a îmbunătăţi viaţa seniorilor şi în acest sens se lucrează”, notează Ziare.com.

În ceea ce privește o nouă lege a pensiilor, Marius Budăi a spus că ”se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor”.

ADVERTISEMENT

”Noi am spus foarte clar în programul de guvernare că nu ne asumăm o schimbare a legii pensiilor, dar dacă e cazul, o îmbunătăţire a actualului cadru legislativ”, a spus el.

În ceea ce privește data când va fi parafat acordul cu Banca Mondială, Budăi a răspuns: ”În termenul cel mai scurt sper să se termine, avem jalon pentru trimestrul unu al anului 2022”.

ADVERTISEMENT

Ce spunea, recent, Marius Budăi de o nouă majorare de pensii în 2022

În urmă cu mai puțin de o săptămână, ministrul social-democrat i-a asigurat pe cetățeni că el și PSD se vor ”lupta pentru cetățeni atâta timp cât vor fi la guvernare”.

”De asta suntem prezenți noi, PSD, la guvernare, să ne batem pentru cetățenii români și asta vom face în continuare.

Ne vom bate și ne vom asigura că pe perioada cât suntem noi la guvernare, vom încerca să îi apărăm pe cetățenii români, în primul rând, cu tot ceea ce se întâmplă acum cu aceste prețuri din energie și să ne aducem aminte de acea liberalizare sălbatică, însă nu numai de cetățeni, trebuie să avem grijă și de firme să-și păstreze locurile de muncă”.

Un alt ministru social-democrat din executiv, Adrian Câciu, de la finanțe, a afirmat, recent, că dacă încasările la buget vor fi bune și dacă există spațiu fiscal, ar putea să fie majorate încă o dată pensiile și salariile anul acesta.

ADVERTISEMENT