News

Ministrul muncii a rămas fără permis. Marius Budăi va fi pieton timp de 3 luni după ce a condus ilegal

Marius Budăi a primit o veste deloc plăcută înainte de Revelion: suspendarea permisului, timp de 90 de zile, după ce instanța i-a repins plângerea contravenţională împotriva sancțiunii IPJ Vrancea.
30.12.2021 | 19:08
Ministrul muncii a ramas fara permis Marius Budai va fi pieton timp de 3 luni dupa ce a condus ilegal
ADVERTISEMENT

Marius Budăi a aflat, așadar, cu două zile înainte de trecerea în noul an, că va fi pieton pentru trei luni în 2022. Mai exact, din ianuarie până în martie, va fi lăsat fără permis de conducere.

Conform unor surse Libertatea, Marius Budăi a predat, deja, permisul oamenilor legii, în această săptămână. Totodată, legea îi permite să susțină un examen pentru ca suspendarea să fie limitată la 30 de zile, în loc de 90.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns ministrul muncii în situația de a rămâne fără permis de conducere

Totul a pornit din luna februarie a acestui an, după ce ministrul a încălcat legislația rutieră. Mai exact, în localitatea Pufești, din Vrancea, a depășit limita de viteză legală, la 121 de kilometri pe oră, conducând un autoturism BMW, pe DN2 – E85.

Drept urmare, Marius Budăi, pe atunci vicepreședinte al Camerei Deputaților, a fost sancționat de poliția rutieră prin suspendarea permisului pe parcursul a 90 de zile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ministrul a formulat o plângere contravenţională, însă pe data de 23 iunie, Judecătoria Adjud i-a respins-o pe motiv că este nefondată.

”Instanța mai reține și faptul că deplasarea cu viteza peste limita legală este una dintre cauzele principale de producere a accidentelor rutiere cu urmări grave pentru viața și sănătatea participanților la trafic, aspect din care rezultă gradul ridicat de pericol social al acestei abateri contravenționale.

ADVERTISEMENT

Petentul nu se află la primul contact cu sfera ilicitului contravențional conform istoricului de la dosarul cauze”, a fost explicația instanței.

Marius Budăi nu s-a lăsat, și a făcut un nou apel, care în această lună i-a fost respins de Tribunalul Vrancea, tot în baza aceluiași motiv, nefondat.

ADVERTISEMENT

Hotărârea Tribunalului Vrancea este una definitivă. Ministrul muncii spune că-și regretă acum fapta prin care a încălcat legea. Atunci, el să grăbea, de la Botoșani, pentru o ședință la București.

”Regret ceea ce s-a întâmplat, mă grăbeam de la Botoșani la București la o ședință care fusese convocată cu doar câteva ore înainte”, a declarat Marius Budăi pentru sursa menționată anterior.

Ministrul muncii a mai fost prins cu abateri de la lege la volan

Întâmplarea descrisă nu este singura pentru Marius Budăi. În anul 2019, a rămas din nou fără permis, tot 90 de zile, după ce a fost prins cu 140 de kilometri pe oră, pe un drum unde viteza era de 70 kilometri pe oră. Ba chiar i s-a întocmit și o amendă de 1.305 lei. Pe 28 iulie 2020 a mai primit o amendă de la poliția din Neamț.

ADVERTISEMENT