News

Marius Budăi îi linişteşte pe pensionari! Ce se întâmplă cu banii de pensii

15.07.2019 | 10:10
Marius Budai ii linisteste pe pensionari Ce se intampla cu banii de pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări cu privire la plata pensiilor, așa cum a fost stabilită de lege. Acesta îi liniștește pe pensionari și spune că majorările se vor face de la 1 septembrie, conform calendarului, în ciuda declarațiilor făcute de liderii opoziției care susțin că guvernul nu are bani pentru asta.

Marius Budăi spune că pensiile se vor majora așa cum s-a promis

Ministrul a declarat aseară la Antena 3, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, că guvernul are banii prevăzuți pentru majorarea pensiilor în toamna aceasta. Demnitarul a mai zis că anticipa atacarea legii la Curtea Constituțională, deși, în opinia sa, nu avea cum să afecteze promisiunile trecute acum și în actele oficiale.

Majorarea despre care vorbește Marius Budăi ar fi, de la 1 septembrie, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, adică una de 15%. Punctul de pensie ar urma să crească în fiecare an, de la 1 septembrie, astfel că în anul 2021 acesta va ajunge la 1.875 de lei. Majorarea de anul următor, 2020, va atinge 1.775 de lei.

Ministrul Muncii susține că pensiile vor crește conform calendarului stabilit de guvern. Sursa foto: captură Antena 3

Pensiile cresc cu 15% de la 1 septembrie 2019

Următorul pas după ce legea pensiilor a fost semnată de președintele Klaus Iohannis este achiziționarea și punerea în practică a sistemului informatic pentru a recalcula pensiile. Ministerul Muncii dorește să repare anumite greșeli făcute de guvernele anterioare la calculul pensiilor.

„Noi anticipam atacul la CCR. Am prevăzut majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie. La construcția bugetului am prevăzut acest efort suplimentar. Banii sunt în buget, nu avem nicio sincopă în acest moment pentru această primă majorare. În paralel cu tot ce înseamnă infrastructură informatică, pentru a putea recupera și aici tot timpul pierdut. Majorarea la 1 septembrie este de la 1100 de lei la 1265, în speță 15%. Ultima majorare este în 2021, valoarea de 1875 de lei. În 2020 este o altă majorare, la 1775 de lei”, a declarat Budăi aseară la Antena 3.