News

Marius Budăi, mesaj ferm privind posibile tăieri de pensii: ”Exclus cât timp voi fi eu ministru”

Marius Budăi, ministrul muncii, transmite un mesaj clar privind posibile tăieri de pensii. Acesta exclude total o astfel de măsură radicală.
28.03.2023 | 23:53
Marius Budai mesaj ferm privind posibile taieri de pensii Exclus cat timp voi fi eu ministru
Marius Budăi exclude total posibile tăieri de pensii. Ministrul anunță trei propuneri de recalculare a veniturilor. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Marius Budăi liniștește populația și transmite un mesaj ferm privind posibile tăieri de pensii. Ministrul muncii promite că, atâta timp cât el va fi în Executiv, o astfel de decizie nu va fi luată.

Marius Budăi exclude total posibile tăieri de pensii. Ministrul anunță trei propuneri de recalculare a veniturilor

În contextul procesului de recalculare a pensiilor, Marius Budăi a făcut un anunț de ultimă oră despre posibile tăieri de pensii. Ministrul social-democrat îi liniștește pe cetățeni. El dă asigurări că, după recalcularea pensiilor, nimeni nu va pierde bani.

ADVERTISEMENT

E exclus să fie așa ceva cât eu voi avea funcție de ministru”, a spus ministrul muncii, Marius Budăi, marți, la Antena 3, atunci când a fost întrebat despre scenariul ca unii români să aibă reduceri de venit.

Oficialul de la Muncă anunță că, în acest moment, are pe masă trei variante de recalculare a pensiilor. Budăi spune că la baza celor trei propuneri de recalculare a pensiilor stă principiul echității. ”Este primul principiu de la care am plecat. Este și normal să fie așa, la contribuții relativ egale să avem să avem pensii egale. Atunci, acesta este principiul de bază”.

ADVERTISEMENT

”Așa cum s-a stabilit în programul de guvernare, plecăm de la analiza legii 127. Acele trei variante le vom pune pe masa coaliției pentru decizie și așteptăm decizia coaliției. Trebuie să continuăm apoi cu o formulă și cu un studiu de impact mai amănunțit cu Banca Mondială.

Ulterior, vreau să demarez discuțiile cu sindicatele, cu partenerii sociali și cu asociațiile de pensionari, pentru că așa mi se pare normal. Nu cred că ceea ce s-a întâmplat la scrierea PNRR trebuie să se mai repete”, a declarat ministrul Muncii, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii: ”Rezolvarea inechităților, obiectivul din procesul de recalculare”

Referitor la procesul de recalculare, ministrul Budăi mai spune că ideea principală a celor trei variante este ”rezolvarea inechităților”. În ceea ce privește noi majorări, ele vor fi decise de coaliție.

În aceste trei variante propunerea principală este rezolvarea inechităților și în urma recalculării să nu scadă absolut nicio pensie și, bineînțeles, că vor fi și majorări de pensii atunci când coaliția o va decide.

ADVERTISEMENT

Așa cum știți, trebuia să am o lege terminată până la 31 martie, este aceasta în lucru. Nu se ține neapărat la aceste termene, cât se ține la a avea o lege discutată cu toți cei interesați”, a mai punctat Budăi.

ADVERTISEMENT