News

Marius Budăi, vești proaste pentru pensionarii săraci din România: ”Este neconstituțional și nelegal să mărim pensiile diferențiat”

Ministrul muncii, Marius Budăi, aduce vești proaste pentru pensionarii săraci din România. Măsirea diferențiată a pensiilor este neconstituțională și nelegală, spune oficialul.
28.04.2022 | 06:45
Marius Budai vesti proaste pentru pensionarii saraci din Romania Este neconstitutional si nelegal sa marim pensiile diferentiat
ADVERTISEMENT

În ciuda inflației accelerate, care a făcut ca bunurile de bază să se scumpească foarte tare, după ce gospodăriile au fost lovite și de criza energetică generată de reglementările de mediu și accentuată de războiul din Ucraina, veniturile celor mai săraci dintre români, pensionarii, nu vor crește în viitorul apropiat.

E neconstituțional și nelegal să mărim pensiile diferențiat

Ministrul muncii, Marius Budăi, a spus că veniturile pentru cei care primesc pensia minimă nu pot fi majorate acum. „Este neconstituțional și nelegal să mărim pensiile diferențiat”, a spus politicianul.

ADVERTISEMENT

Dar, a adăugat el, „pensia minimă am majorat-o deja cu 25%”. În plus, promite ministrul muncii, pentru această categorie de persoane vor fi valabile și ajutoarele cuprinse în programul guvernamental „Sprijin pentru România”, anunțat de premierul Nicolae Ciucă în urmă cu câteva săptămâni, a doua zi după ce a fost ales președinte al PNL.

Aceste măsuri ar urma să le aducă celor mai săraci dintre români câte un voucher de 50 de euro, la fiecare două luni, pentru a-și cumpăra alimente și produsele strict necesare.

ADVERTISEMENT

Ce alte promisiuni a mai făcut ministrul

Astăzi am stat cu domnul ministru Boloș (ministrul fondurilor europene), după ce joi au discutat doar echipele tehnice, foarte multe ore, iar anterior mai avusesem o discuție cu domnul ministru și urmează să ne întâlnim toți, și cu echipele tehnice, să ne uităm să nu pierdem niciun euro din măsurile care le putem deconta”, a afirmat Marius Budăi.

El spune că își dorește ca niciun cetățean care are nevoie de ajutor în aceste condiții de criză să nu fie pierdut din vedere. „Vom prevedea ca cetățenii care s-ar încadra și pe care nu i-am descoperit în bazele de date, să poată să vină și, printr-o declarație pe proprie răspundere, să primească aceste măsuri, retroactiv, de la 1 iunie”, a explicat Budăi.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii a mai anuțat că vor fi luate și alte măsuri pentru familiile sărace. „Din aprilie implementăm măsurile pentru copiii defavorizați, cei care primesc burse sociale, și care vor primi vouchere de câte 30 euro”, a mai promis politicianul, la Antena 3.