News
notix pixel id

Marius Carașol, revocat din funcția de președinte al Transelectrica! S-a aflat că și-a falsificat diploma de inginer

19.09.2019 | 13:00
Marius Carașol, revocat din funcția de președinte al Transelectrica! S-a aflat că și-a falsificat diploma de inginer
Marius Carașol a fost revocat din funcția de președinte al Transelectrica. Sursa foto: antena3.ro

Acuzat de falsificarea CV-ului, Marius Carașol a fost revocat joi din funcția de președinte al companiei Transelectrica. Acesta fusese inițial convocat la ședința Consiliului companiei, pentru a prezenta actele de studii în original, însă nu s-a prezentat. Prin urmare, Membrii Consiliului de Supraveghere au decis demiterea sa și excluderea definitivă din directoratul Transelectrica.

Marius Carașol avea în CV o diplomă pe care nu a obținut-o

Fostul președinte al operatorului național de transport de energie electrică şi-a trecut în CV că este inginer diplomat şi că a absolvit Politehnica, deși reprezentanţii universităţii au dezvăluit că persoana în cauză nu şi-a finalizat studiile şi în aceste condiții nu are nici diplomă, nici calificarea respectivă.

În cele 8 luni în care a deținut funcția de conducere, Marius Carașol a încasat cel puțin 93.000 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere. A ajuns preşedintele Transelectrica la nivel naţional în decembrie 2018, fiind numit politic imediat după ce Niculae Bădălău a devenit ministrul Economiei, instituție care are sub tutelă această companie. Mandatul, deși provizoriu pe 4 luni, a fost prelungit ulterior. În ceea ce privește indemnizația stipulată în contract, aceasta depășea suma de 31.000 de lei pe lună.

Marius Carașol și-a falsificat CV-ul. Sursa foto: capital.ro
Marius Carașol și-a falsificat CV-ul. Sursa foto: capital.ro

Comunicatul transmis de Transelectrica

În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora.

În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț CARAȘOL se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare. Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”, se arată în comunicatul dat publicității de reprezentanții companiei Transelectrica.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri