Sporturi

Marius Copil a dat lovitura la Basel! Salt de 33 de locuri în clasamentul ATP

27.10.2018 | 20:47
Marius Copil, lovitură financiară la Basel și salt de 33 de locuri în clasamentul ATP

Marius Copil a dat lovitura la Basel, reușind să se califice în finala turneului după ce l-a învins pe Alexander Zverev cu scorul de 6-3, 6-7 (6), 6-4. În urma victoriei din semifinale, tenismenul român a făcut un salt de 33 de locuri în clasamentul ATP și a primit un cec în valoare de aproape 210 mii de euro. Marius Copil va juca în finală împotriva elvețianului Roger Federer, care l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 6-1, 6-4.

Marius Copil a reușit turneul carierei la Basel, unde a venit din calificări și a ajuns până în finala competiției, beneficiind și de ajutorul lui Andrei Pavel. “Tenismenul german era al doilea favorit al turneului, dar a pierdut în fața lui Copil împotriva tuturor așteptărilor. Zverev nu a putut opri ‘rachetele’ trimise de Copil, care a încheiat meciul cu un număr fabulos de ași – 26”, au notat jurnaliștii nemți după victoria lui Marius Copil în fața lui Alexander Zverev.

Marius Copil, lovitură financiară la Basel și salt de 33 de locuri în clasamentul ATP

În urma victoriei cu Zverev, Marius Copil a înregistrat un salt de 33 de locuri în clasamentul ATP, urcând de pe 93 pe 60, în condițiile în care cea mai bună clasare din carieră a fost locul 73, în februarie 2018, când a pierdut finala de la Sofia cu Mirza Basic. Pentru calificarea în turneul de la Basel, Copil a primit și un cec în valoare de 209.715 euro. Sportivul a câștigat din tenis până în prezent 1,7 milioane de dolari.

Marius Copil l-a surprins pe Zverev si ajunge in finala de la Basel! “Românul a produs o mare surpriză și acum, la 28 de ani, va juca a doua finală din carieră, după cea de la Sofia de anul trecut. Copil va încerca să câștige primul titlu din carieră”, notează AFP, în timp ce Spox a scris că “Pe masură ce Copil servea tot mai bine, frustrarea lui Zverev creștea, iar neamțul a început să comită greșeli copilărești.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri