Sporturi

Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray în faţa a 10.000 de britanici, cu acoperişul tras: “Atmosferă faină!” Românul vrea la Jocurile Olimpice

05.07.2019 | 00:31
Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray in fata a 10000 de britanici cu acoperisul tras Atmosfera faina Romanul vrea la Jocurile Olimpice

Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray, la dublu, în faţa a 10.000 de britanici pe Arena Centrală de la Wimbledon. Românul a făcut pereche cu Ugo Humbert, însă au fost învinşi de echipa formată din tenismenul scoţian şi Pierre-Hugues Herbert, scor 6-4, 1-6, 4-6, 0-6. La finalul meciului, sportivul român a vorbit pentru FANATIK despre planurile de viitor, unde intră şi o posibilă participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Cum a trăit Marius Copil meciul cu Andy Murray de la dublu

Marius Copil a pierdut meciul de dublu în faţa perechii Andy Murray/Pierre-Hugues Herbert şi a explicat ce nu a mers în jocul lui şi al lui Ugo Humbert. În plus, tenismenul de 28 de ani a anunţat la ce turnee va juca în viitorul apropiat, precizând că a început să-i placă şi proba de dublu.

“A fost frumos. Am început bine, dar ne-au citit serviciul. Au luat setul 2 foarte repede şi au avut înceredere mai mare în ei. După aia, noi nu am mai putut să ţinem serviciul. La 2-1 la seturi, cu pauza când s-a tras acoperişul, ei având mai multă experienţă, s-a văzut diferenţa. Atmosfera a fost faină. Pe termen scurt voi avea câteva zile de pauză. Apoi mă concentrez pentru turneele din America. O să merg la Atlanta, Washington, la Montreal în calificări, Cincinnati şi US Open. Cam ăsta e planul la simplu. La dublu nu ştiu încă. O să văd dacă o să fac echipă cu un băiat la Atlanta. Până la US Open nu o să mai joc dublu, că nu ne permite clasamentul. A început să-mi facă plăcere. Am început să înţeleg şi eu partea asta cu dublu, până acum nu prea ştiam să joc dublu. Încep să învăţ unde să mă poziţionez. Mă ajută şi la jocul pentru simplu şi este un bonus pentru mine. Aşa am mai multe meciuri în picioare. Îmi place să joc, dar nu vreau să pun presiune pe mine. Ştiu că-mi face bine”, a declarat Marius Copil pentru FANATIK.

Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray în faţa a 10.000 de britanici, cu acoperişul tras
Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray în faţa a 10.000 de britanici, cu acoperişul tras

Marius Copil se gândeşte deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

De la începutul lunii iunie, toţi jucătorii de tenis încep să se gândească la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, punctele care vor fi obţinute până în luna iulie a anului viitor fiind esenţiale pentru calificarea la Olimpiadă. Marius Copil a susţinut că planul lui este să se califice la simplu, în timp ce la dublu, Horia Tecău urmează să ia o hotărâre în privinţa partenerului.

Sper să mă calific la simplu pentru Tokyo 2020 şi apoi la dublu, depinde de alegerea lui Horia Tecău. Dacă mă va alege pe mine sau pe Florin Mergea. Din păcate nu avem un alt patrulea jucător român, ca să putem face două echipe. Multe variante nu sunt. Încă nu am vorbit cu Horia, mai e un an până atunci. Totul depinde de el, ce echipă vrea să facă. Eu ştiu că până atunci voi avea mai multă experienţă. El are două variante”, a precizat Marius Copil pentru FANATIK.

Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray în faţa a 10.000 de britanici, cu acoperişul tras
Marius Copil a jucat contra lui Andy Murray în faţa a 10.000 de britanici, cu acoperişul tras

“Va fi o perioadă grea după ce nu o să mai fim noi”

Chiar dacă nu a putut să urmărească meciul dintre Simona Halep şi Mihaela Buzărescu, Marius Copil a făcut o radiografie la rece a tenisului românesc. Sportivul de 28 de ani a tras un semnal de alarmă, imediat după ce a trecut în revistă rezultatele uimitoare din ultimii ani.

“Nu am apucat să văd meciul Simonei cu Mihaela. În ultimii ani, tenisul românesc a avut rezultate incredibile pentru o ţară aşa mică şi pentru condiţiile pe care le avem. La un moment dat erau şapte fete în prima sută. Horia şi Florin au adus argintul la Olimpiadă. Simona a câştigat turneul la Roland Garros. Eu eram pe locul 56. A fost o perioadă incredibil de bună. Toţi am reuşit să avem nişte rezultate incredibile cu un ajutor mic. Sper ca acest lcuru să-i motiveze pe cei mici. Simona sau Miki sunt nişte exemple. Mihaela a revenit la 29 de ani, cu o voinţă incredibilă. Sorana revine după accidentări. Ana Bogdan a început să joace bine. Va fi o perioadă grea după ce nu o să mai fim noi. Îmi doresc la băieţi să vină jucători din spate. Jianu joacă bine la juniori şi sper să facă pasul spre prima sută cât mai repede la seniori”, a încheiat Marius Copil.