Sporturi

Marius Copil a revenit în ţară! Reacţia finalistului de la Basel: “Trebuia să vină şi rândul meu!”

29.10.2018 | 20:20
Marius Copil a revenit in tara Reactia finalistului de la Basel Trebuia sa vina si randul meu

Marius Copil a revenit în ţară după finala reuşită la Basel. Marius Copil a revenit în ţară după turneul de neuitat reuşit în Elveţia, iar la aeroport a fost aşteptat de o armată de jurnalişti curioşi de succesul sportivului nostru la competiţia din Basel. La aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, Marius a vorbit despre săptămâna trecută, interacţiunea cu Federer, dar şi despre mesajele de susţinere pe care le-a primit.

“Pot să zic că a fost cea mai bună săptămâna mea. Sper să fie la fel şi anul viitor şi să ajung unde îmi doresc. A fost ceva extraordinar să joc împotriva lui, la el acasă. Federer a fost idolul meu din copilărie. La anul sper să intru în primii 50, apoi în primii 30 şi tot aşa. Ştiam că într-o zi va trebui să-mi vină şi mie rândul. Am început de vreo două săptămâni să lucrez şi la partea mentală. M-am simţit altfel în teren, mult mai încrezător şi asta a contat cel mai mult. A contat şi experienţa lui Andrei Pavel, care a şi jucat cu Roger acum mulţi ani”, a spus Marius Copil la aeroport.

Marius Copil s-a întors în România după parcursul impresionant din Elveţia

Arădeanul în vârstă de 28 de ani a primit o ofertă de nerfuzat din partea adversarului său din marea finală, Roger Federer. “Poate ne mai vedem în pregătire, dacă mergem în Dubai. Mi-a zis că mă așteaptă acolo, să ne pregătim împreună. Mi-a spus să continui aşa, că îi place. Că dacă voi continua acest stil agresiv pot să bat mulţi adversari”, a declarat Copil, la revenirea în țară.

De asemenea, sportivul nostru a fost puternic susţinut şi de personalităţi ale sportului alb. Liderul mondial din WTA, Simona Halep, i-a transmis mesaje de încurajare în mai multe rânduri colegului său de breaslă din România. “Mi-a scris Simona (n.r. Halep) şi înainte de meci şi după meci. Nu numai la cel cu Federer. Şi cu Cilic! Mă bucur că se uită la meciurile mele din vacanţă. Sper să putem juca împreună la Cupa Hopman din 2020!”, a mai spus Marius Copil.

Tags: