Sporturi

Marius Copil – Roger Federer, finala de la Basel! Românul joacă meciul carierei după ce l-a învins pe Zverev

27.10.2018 | 19:47
Marius Copil  Roger Federer finala de la Basel Romanul joaca meciul carierei dupa ce la invins pe Zverev

Marius Copil obține una dintre cele mai mari victorii din carieră, la Basel împotriva lui Alexander Zverev. Românul se impune cu 6-3, 7-6, 6-4 și va evolua în ultimul act al turneului de la Basel împotriva lui Roger Federer. Elveţianul şi-a respectat blazonul şi a câştigat meciul cu Daniil Medvedev, scor 6-1, 6-4. Finala va avea loc duminică, de la ora 16:00.


UPDATE, ora 18:15. VICTORIEEEEEE pentru Marius Copil! Românul l-a învins pe Alexander Zverev cu 6-3, 7-6, 6-4 și va juca în ultimul act cu Roger Federer sau Daniil Medvedev. 


UPDATE / Alexander Zverev trimite meciul în set decisiv, scor 7-6 (6).


UPDATE / Marius Copil câştigă primul set după 44 deminute de joc, scor 6-3! Arădeanul este la doar un set distanţă de finală la Basel!


UPDATE / Prima semifinală de la Basel a început! Marius Copil începe la serviciu!


Zverev ştie cât de greu îi va fi să facă un break contra românului şi e conştient că, doar dacă va evolua la nivel maxim, va câştiga disputa. “Joacă turneul vieţii lui, probabil. E un tip masiv, un “big server”, dar loveşte puternic mingea şi cu dreapta. Va fi un meci extrem de dificil”, a declarat fratele mai mic al familiei Zverev, potrivit atpworldtour.com.

Marius Copil – Alexander Zverev în semifinala de la Basel

Marius Copil reuşeşte, într-adevăr, turneul carierei, venind din calificări şi ajungând până în penultimul act al competiţiei. Marius Copil joacă în prezent un tenis de foarte bună calitate, iar contribuţia lui Andrei Pavel în echipa arădeanului se simte tot mai mult cu fiecare meci pe care-l joacă în circuitul masculin de tenis. De curând, înaintea partidei cu Fritz, Copil a reuşit victoria carierei în faţa lui Marin Cilic, locul 6 ATP, scor 7-5, 7-6, după o oră şi 51 de minute de joc. De asemenea, sportivul nostru nu a pierdut set la turneul organizat în Elveţia, deşi vine din calificări.

Marius ştie cât de periculos poate fi atunci când cea mai importantă armă a lui, serviciul funcţionează la cote înalte. “Nu chiar, am jucat bine ultimele trei meciuri și mă simt încrezător. Știam că la final de an o să joc bine, pentru că îmi place să joc indoor, este suprafața mea preferată. Cu serviciul meu, pot provoca daune! Chiar am servit bine azi și știam că trebuie să-mi iau șansele la retur. Nu e ușor să joci împotriva unuia care servește bine. L-am presat pe serviciul doi. Sunt fericit să fiu aici, în sferturile de finală. Sper s-o țin tot așa”, a declarat Marius Copil pentru Tennis TV.