Sporturi

Marius Copil – David Goffin în turul 2 la Australian Open! Românul a pierdut după 4 seturi disputate

17.01.2019 | 08:46
Marius Copil  David Goffin in turul 2 la Australian Open Romanul a pierdut dupa 4 seturi disputate

Marius Copil – David Goffin s-a jucat în turul 2 la Australian Open, pe terenul 7 al complexului de la Melbourne. Românul a ajuns în această rundă după ce a trecut de ibericul Marcel Granollers, în minimum de seturi. De partea cealaltă, belgianul, cap de serie numărul 21, a fost chiar mai expeditiv cu adversarul său, chilianul Christian Garin, în fața căruia a cedat doar patru game-uri. Vezi meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!


Marius Copil a avut un meci extrem de dificil  în fața favoritului 21 de la Australian Open și nu a reușit să treacă mai departe. Goffin s-a impus, scor 5-7, 7-5, 6-2, 6-4, și s-a calificat în turul 3 de la Melbourne.

 


LIVESCORE // Marius Copil – David Goffin 7-5, 5-7, 2-6, 4-6

Marius Copil se impune în primul set al partidei, scor 7-5. În setul 2, belgianul și-a luat revanșa și s-a impus cu un simetric 7-5.

Goffin s-a impus categoric în manșa a 3-a, iar Copil nu a avut reacție și și-a pierdut serva de două ori. Goffin a fost mai puternic și în setul 4, a reușit un break și nu a mai cedat serva.


Câștigătorul partidei dintre Marius Copil și David Goffin va merge în turul 3, acolo unde îl va înfrunta pe învingătorul confruntării dintre Daniil Medvedev și Ryan Harrison. De asemenea, va rămâne în cursa pentru un duel de vis în optimile de finală, contra liderului mondial, Novak Djokovic. Copil și Goffin s-au mai înfruntat o singură dată, la Antwerp, în 2016, atunci când belgianul a reușit să se impună, în trei seturi, scor 5-7, 6-1, 6-3.

Marius Copil – David Goffin se joacă acum în turul 2 la Australian Open. Românul poate intra în top 50

Totuși, David Goffin nu este în cea mai bună formă a carierei, în ciuda victoriei facile cu Garin. În turneele premergătoare Australian Open a jucat modest. A fost învins de Richard Berankis la Doha și de Andy Murray la Shenzhen. Ce-i drept, nici Marius Copil nu a început perfect în 2019. A pierdut la Marton Fucsovics la Doha şi în faţa lui Taylor Fritz la Auckland. Asta după ce la finalul lui 2018 reuşea cea mai importantă performanţă a carierei, o finală la Basel, pierdută în faţa lui Roger Federer.

În cazul în care va reuşi să treacă de David Goffin, Marius Copil şi-ar continua ascensiunea în clasamentul ATP şi ar putea urca între primii 50 de jucători ai lumii. Românul nu are puncte de apărat de anul trecut de la Australian Open. De partea cealaltă, prin accederea în turul 2, David Goffin şi-a egalat performanţa de la precedenta ediţie a turneului de la Melbourne. Deci nu va pierde puncte în cazul unei înfrângeri în faţa lui Copil.