Copil pierde prima finală ATP a carierei! Pe ce loc a urcat şi ce urmează pentru el

Dragos Suciu   
in Sporturi
11/02/2018, 21:14
Copil pierde prima finală ATP a carierei! Pe ce loc a urcat şi ce urmează pentru el

Sofia va rămâne o destinaţie cu amintiri foarte plăcute pentru Marius Copil după rezultatul obţinut la Turneul ATP 250 din acest an. Intrând în turneu de pe cea de-a 93-a poziţie a ierarhiei mondiale, Marius a avut un parcurs ireproşabil până în finală, acolo unde a ajuns fără set pierdut şi fără să îşi cedeze serviciul!

Robin Haase, Blaz Kavcic, Gilles Muller şi Jozef Kovalik au fost învinşi pe rând de către tenismenul arădean ce a arătat foarte multă luciditate în momentele importante, răbdare în timpul schimburilor de mingi din spatele terenului şi un serviciu letal în cele mai multe situaţii. În finală avea să aştepte un alt jucător surpriză, bosniacul venit din calificări, Mirza Basic (129 ATP). Basic obţinuse victorii la jucători de top precum Phillip Kohlschreiber şi Stan Wawrinka, ajungând de asemenea în prima finală din carieră în ATP.

Marius Copil aproape de victorie la Sofia!

Meciul a debutat cu multe ezitări din partea ambilor jucători. Primul break al meciului a fost făcut de bosniac, în game-ul 3 al meciului, acesta păstrându-şi avantajul până pe finalul actului întâi. În momentul în care Basic a servit pentru set, a cedat, Marius reuşind rebreak-ul şi ducând setul în tiebreak, acolo unde bosniacul a fost mai solid din punct de vedere psihic, adjudecându-l la 6. 

Setul secund a debutat cu rolurile schimbate, Marius făcând break în primul game şi păstrând acest avantaj până când a servit pentru set. Acolo, Basic a reuşit rebreak-ul, rolurile inversându-se total şi în tiebreak, unde spre deosebire de primul set, Marius a avut câştig de cauză.

Ajungeam astfel în decisiv, cu o aparenţă de uzură fizică a bosniacului. A fost însă doar o aparenţă, acesta anulând şansele de break ale lui Marius şi reuşind să câştige pe serviciul adversarului în game-ul al 9-lea. De această dată a fost mult mai eficient atunci când a servit pentru meci, câştigând finala premierelor la Sofia. VEZI VIDEO 

Marius Copil reuşeşte să obţină cea mai bună clasare a carierei după această finală, urcând până pe locul 74 în clasamentul ATP, iar în săptămâna următoare beneficiaza de un Special Exempt pentru a juca pe tabloul Turneului ATP 500 de la Rotterdam. În prima rundă îl va întâlni pe Damir Dzumhur, cel mai bun jucător al Bosniei.

Ştirea MOMENTULUI

Când se joacă FCSB–Rudar Velenje în turul 2 preliminar din Europa League

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.