Sporturi

Marius Copil s-a calificat în semifinale la Basel! Arădeanul, fără set pierdut în Elveţia

26.10.2018 | 19:00
Marius Copil sa calificat in semifinale la Basel Aradeanul fara set pierdut in Elvetia

Marius Copil s-a calificat în semifinalele turneului de la Basel. Marius Copil, în vârstă de 28 de ani, s-a calificat în semifinalele turneului de la Basel, după ce a trecut în minimul de seturi de americanul Taylor Fritz, scor 7-6(6), 7-5. Românul de pe locul 93 ATP a avut nevoie de o oră și 55 de minute de joc pentru a-l învinge pe ocupantul locului 57 ATP.

Marius Copil joacă în prezent un tenis de foarte bună calitate, iar aportul lui Andrei Pavel în echipa arădeanului se simte tot mai mult cu fiecare meci pe care-l joacă în circuit. De curând, înaintea partidei cu Fritz, Copil a reuşit victoria carierei în faţa lui Marin Cilic, locul 6 ATP, scor 7-5, 7-6, după o oră şi 51 de minute de joc. De asemenea, sportivul nostru nu a pierdut set la turneul organizat în Elveţia, deşi vine din calificări. Până acum, la Basel, Marius a trecut de Mischa Zverev, Dusan Lajovic, Ryan Harisson, Marin Cilic şi Taylor Fritz.

Marius Copil a obţinut calificarea în penultimul act la Basel

Marius, care a căpătat foarte multă încredere în propriile-i forţe, a reuşit în partida cu tânărul american (20 de ani) 18 aşi şi a comis trei duble greşeli, pe când adversarul său a înregistrat 11 aşi şi cinci duble greşeli. Din totalul punctelor disputate, Marius Copil a câştigat 88, iar adversarul său cu 4 mai puţine, fiind un meci extrem de echilibrat. Pentru calificarea în penultimul act la Basel, Copil și-a asigurat un cec în valoare de 105.525 de dolari și 180 de puncte în clasamentul ATP şi va urca până pe locul 71 ATP (cel mai bun din carieră).

Marius Copil va evolua mai departe împotriva câştigătorului dintre Alexander Zverev, locul 5 ATP, favoritul numărul 2, şi Roberto Bautista Agut, locul 26 ATP, favoritul numărul 8. În celelalte sferturi de finală se întâlnesc Roger Federer, principalul favorit al competiţiei, cu Gilles Simon, locul 32 ATP, şi noua revelaţie a sportului alb, grecul Stefanos Tsitsipas, locul 16 ATP, cu rusul Daniil Medvedev, locul 20 ATP.

Tags: