Sporturi

Marius Copil s-a calificat în turul doi al calificărilor la turneul de la Madrid! Cu cine se luptă pentru un loc pe tabloul principal

Autor: Irina Aldea | 04.05.2019 | 17:00
Marius Copil s-a calificat în turul doi al calificărilor la turneul de la Madrid! Cu cine se luptă pentru un loc pe tabloul principal
Marius Copil s-a calificat în turul doi al calificărilor la turneul de la Madrid

Marius Copil s-a calificat în turul doi al calificărilor la turneul de la Madrid! Elita tenisului mondial se mută pentru o săptămână la Madrid, acolo unde săptămâna aceasta se desfăşoară turneul Masters 1000 Mutua Madrid Open. Competiţia patronată de Ion Ţiriac se desfăşoară în perioada 4-12 mai, iar campionul en-titre este germanul Alexander Zverev.

Marius Copil e la un pas de a se califica pe tabloul principal de la Madrid

Marius Copil, ocupantul locului 79 ATP, s-a calificat în turul secund al calificărilor din cadrul turneului Masters 1000 de la Madrid, după ce l-a învins pe Nicolas Jarry, din Chile, locul 70 ATP, scor 6-7, 6-4, 7-6(2). Meciul a durat două ore și 13 minute. După un prim set cedat în prelungiri după 43 de minute de joc, Marius a revenit şi a trimis meciul în setul doi după 42 de minute de joc, scor 6-4. În manşa a treia, Marius putea să învingă mult mai devreme, întrucât conducea cu 5-2, însă Jarry a revenit în meci şi a trimis partida în tie break. Acolo, lucrurile au curs într-o singură direcţia, în cea a arădeanului.

Pentru promovarea pe tabloul principal de la Madrid, Marius se va duela cu americanul Taylor Fritz, locul 58 ATP, care a trecut de spaniolul Nicola Kuhn, scor 6-4, 6-3. Copil și Fritz s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, fiecare câștigând câte o partidă (Marius în penultimul act la Basel în 2018, Taylor în 16-imi la Auckland în 2019). Pentru calificarea în turul următor al calificărilor, Marius și-a asigurat un cec în valoare de 9.105 de euro și 16 puncte în clasamentul ATP.

Marius Copil s-a calificat în turul doi al calificărilor la turneul de la Madrid

Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul masculin de la Madrid

Dacă pe tabloul feminin de tenis, România are patru reprezentante, la masculin, nădejdea stă doar în Marius. Principalul favorit la Caja Magica este Novak Djokovic. Jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria turneului de la Madrid este nimeni altul decât Rafael Nadal (5 trofee: 2005, 2010, 2014, 2017), urmat de elveţianul Roger Federer (3 trofee: 2006, 2009 și 2016). Jucătorul din Ţara Cantoanelor a revenit anul acesta la turneul din Capitala Spaniei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!