Sporturi

Ce victorie! Marius Copil – Stanislas Wawrinka 3-6, 7-6(5), 6-4. Copil câștigă la Sofia împotriva elvețianului cu 3 turnee de Mare Șlem în palmares

04.02.2019 | 21:42
Ce victorie Marius Copil  Stanislas Wawrinka 36 765 64 Copil castiga la Sofia impotriva elvetianului cu 3 turnee de Mare Slem in palmares

Marius Copil l-a învins pe Stanislas Wawrinka, câștigător a trei turnee de Mare Șlem. Victoria a venit chiar la turneul unde Copil a triumfat anul trecut, ATP Sofia. Sportivul nostru s-a impus în trei seturi împotriva elvețianului, scor 3-6, 7-6(5), 6-4.

După ce a pierdut primul act cu 3-6, Copil a avut o evoluție solidă în actul secund, în care nu a cedat niciun game pe propriul serviciu. S-a ajuns la tie-break, acolo unde Copil a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-5.

În setul decisiv, deținătorul trofeului a luat repede un break și nu l-a mai cedat până la final, impunându-se cu 6-4. În următorul tur, Marius Copil va evolua cu învingătorul meciului dintre Alexandar Lazarov și Fernando Verdasco.

21:49 – Final de meci! Copil se impune cu 6-4 în decisiv și merge în turul 2


21:30. Avem parte de un set decisiv strâns. Copil conduce cu 3-2 și are un break în față


Copil revine și se impune în actul secund la tie-break 7-6 (5)


Wawrinka a luat primul set cu 6-3


Marius Copil – Stanislas Wawrinka se joacă în primul tur al turneului de tenis ATP Sofia. Partida poate fi urmărită live video pe FANATIK.RO începând cu ora 18:00. Copil a avut parte de ghinion la tragerea la sorți, urmând să se dueleze cu unul dintre cei mai buni tenismeni din circuitul profesionist.

Marius Copil – Stanislas Wawrinka live video online tenis Bulgaria

Partida Marius Copil – Stanislas Wawrinka va fi online la TV prin intermediul site-ului FANATIK.RO. Un link cu streaming online va fi disponibil în momentul începerii partidei, în jurul orei 18:00.

Marius Copil este chiar deținătorul trofeului la Sofia, acesta reușind să se impună în finala de anul trecut în fața bosniacului Mirza Basic, jucător venit din calificări. Copil câștiga atunci în trei seturi, 6-7, 7-6, 6-4.

Interesant este că la acel turneu, Copil a întâlnit doi copi de serie în primele trei tururi, pe ÂRobin Haase (5) și pe Gilles Muller (3), iar apoi, în următoarele trei tururi, a dat numai peste sportivi veniți din calificări.

Pe partea cealaltă de tablou s-a aflat și Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 1. Elvețianul s-a oprit în semifinale însă, fiind învins de omul pe care Copil l-a bătut în marea finală.

Cine este Stanislas Wawrinka

Ajuns la 33 de ani, Wawrinka a reușit să-și treacă în palmares trei turnee de Mare Șlem, impunându-se în 2014 la Australian Open, în 2015 la Roland Garros și în 2016 la US Open. Are în palmares și o medalie de aur cucerită la Jocurile Olimpice din 2008, în proba de dublu.

Wawrinka ocupă în acest moment locul 57 ATP și nu a mai ajuns în finala vreunui turneu din 2017. Paradoxal, ultima lui finala din circuitul profesionist este chiar una de Mare Șlem, pierdută la Roland Garros în fața lui Rafael Nadal.

A obținut 16 trofee ATP de-a lungul carierei sale, pierzând alte 12 finale. Anul acesta a fost eliminat în turul II la Australian Open.