Sporturi

Marius Copil, super succes la Washington! Îl înfruntă pe Murray în optimi

02.08.2018 | 02:22
Marius Copil, super succes la Washington! Îl înfruntă pe Murray în optimi
Marius Copil a obţinut calificarea în turul 3 la Washington după victoria cu Chardy. Urmează Andy Murray.

Marius Copil, super succes la Washington. Singurul român din top 100 ATP a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului din capitala SUA, după ce a trecut în minimum de seturi de francezul Jeremy Chardy, scor 6-4, 6-4. Serviciul a fost, ca de obicei, o armă redutabilă pentru Copil. Nu și-a cedat propriul angajament pe întreaga perioadă a partidei şi a reuşit câte un break în fiecare dintre seturi. Suficient pentru a merge mai departe.

Revenirea pe hard, o suprafaţă care îi este pe plac, îi prieşte lui Marius Copil. A bătut deja doi jucători mai bine cotaţi decât el la Washington şi şi-a asigurat, astfel, prezenţa în optimile de finală ale competiţiei. În primul tur, românul reuşise să îl învingă pe Mirza Basic, locul 83 în clasamentul ATP. Francezul Jeremy Chardy este chiar mai bine clasat, pe poziţia 43. Asta în vreme ce Marius Copil este 50 de locuri mai jos, pe 93.

Marius Copil, super succes la Washington. Poate urca în top 50 ATP

Marius Copil s-a calificat în optimi la Washington şi şi-a asigurat deja o urcare de patru locuri în ierarhia ATP, până pe 89. Dar lucrurile ar putea fi şi mai bune pentru jucătorul român, în cazul în care continuă seria de victorii în capitala SUA. Un eventual succes la Washington, turneu din categoria ATP 500, ar însemna pentru Copil o ascensiune fulminantă, între primii 50 de jucători ai lumii.

Marius Copil, super succes la Washington, printre numele tari ale tenisului masculin. La turneul de la Washington, Alexander Zverev este cel mai bine cotat jucător înscris. De asemenea, John Isner şi David Goffin sunt şi ei printre favoriţi. Totuşi, cel mai sonor nume pe care organizatorii l-au primit pe tabloul principal este Andy Murray. Pe listă se adaugă şi Stan Wawrinka, elveţianul fiind însă învins în primul tur. Ambii jucători revin după accidentări din cauza cărora au lipsit multe luni din circuit.

Marius Copil, super succes la Washington! Îl înfruntă pe Murray în optimi
Andy Murray a revenit în circuitul ATP şi este deja la un nivel foarte ridicat.

Copil a pierdut singurul meci direct cu Murray

De altfel, Andy Murray este chiar adversarul lui Marius Copil în optimile de finală. Triplul câştigător de Grand Slam a reuşit să treacă de un alt britanic, Kyle Edmund, scor 7-6 (4), 1-6, 6-4. Astfel, cu miza unei calificări în sferturile de finală, Copil are parte de un duel de gală la Washington. Românul l-a mai înfruntat o singură dată pe Andy Murray, la Madrid, în 2017, pe zgură, o suprafaţă care nu este pe placul niciunuia dintre ei. A fost o victorie în minimum de seturi pentru britanic, scor 6-4, 6-3.

Copil s-a calificat în SUA. Şi o jucătoare din România se descurcă excelent la Washington, pe tabloul feminin. Ana Bogdan a reuşit să o învingă pe Ekaterina Makarova, jucătoare care la startul competiţiei era pe locul 30 WTA. Mai mult aceasta era chiar deţinătoarea trofeului din Capitala SUA. În turul următor, Ana Bogdan joacă joi dimineaţă împotriva unei alte rusoaice, Svetlana Kuzneţova. Şi, pentru a completa tabloul unei săptămâni bune pentru tenisul românesc, Mihaela Buzărnescu merge şi ea mai departe la San Jose, după victoria cu Sachia Vickery.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri