Sporturi

Marius Copil, vedetă pe site-ul ATP înaintea turneului de la Basel: ”Visul meu este să câştig cel puţin un titlu”

22.10.2019 | 13:40
Marius Copil vedeta pe siteul ATP inaintea turneului de la Basel Visul meu este sa castig cel putin un titlu
ADVERTISEMENT

Tenismenul Marius Copil este vedetă pe site-ul oficial al ATP înaintea turneului de la Basel, dotat cu premii în valoare totală de peste două milioane de euro. Anul trecut, românul a reușit cea mai bună performanță a carierei la competiția din Elveția. Copil a trecut de calificări în 2018 și a ajuns până în finală, acolo unde a cedat în fața legendarului Roger Federer.

Marius Copil, vedetă pe site-ul ATP înaintea turneului de la Basel: ”Trecerea bruscă de la juniori la seniori a fost o greșeală”

”Visul meu este să câştig cel puţin un titlu ATP. Să câştig unul ar fi frumos. Tenisul e un sport unu la unu. La început, asta nu-mi plăcea, deoarece tatăl meu a fost jucător de rugby şi mama handbalistă, aşa că amândoi au făcut sporturi de echipă. Când veneam acasă şi îmi terminam temele, mi se permitea să ies pe stardă să joc cu copiii şi toţi jucam fotbal. De aceea îmi plăcea fotbalul mai mult decât tenisul. Era mai multă distracţie”, a spus Marius Copil în materiatul pentru ATP înaintea turneului de la Basel.

ADVERTISEMENT

Tenismanul a povestit care a fost cea mai mare greșeală a carierei: ”Tatăl meu a spus: ‘Nu mai jucăm la juniori, mergem direct la turneele ATP’. Cred că a fost o decizie greşită, deoarece la juniori ai acele meciuri lungi. Sunt rivalităţi când joci bine. Sunt cei mai buni copii din toate ţările, aşa că ai parte de meciuri bune. Participând la turnee challenger atât de tânăr, este greu pentru că adversarii erau mult mai puternici decât mine, ştiau jocul mai bine ca mine şi am pierdut meciuri, aşa că a fost greu să-mi cresc jocul şi să capăt încredere”.

Marius Copil îl felicită pe Roger Federer după finala de anul trecut de la Basel

”Încrederea mea a coborât şi am vrut la un moment dat să mă opresc”

”La 22 de ani am ajuns pe locul 124 şi apoi am început să mă gândesc că sunt deja în Top 100. M-am gândit prea departe şi am spus: ‘Ok, am reuşit deja’. Nu am gândit bine şi am căzut. A fost greu deoarece apoi oamenii au început să mă judece şi am ascultat de la fiecare. Încrederea mea a coborât şi am vrut la un moment dat să mă opresc”, a mai povesti Marius Copil.

ADVERTISEMENT

Tenismenul român a rememorat pentru site-ul oficial al ATP finala de anul trecut de la Basel cu Roger Federer: ”Mi-am spus doar că trebuie să intru pe teren, să mă bucur şi să joc liber. Nu am jucat la rezultat, am jucat liber şi a fost frumos. Dacă aş putea să fac asta la fiecare turneu, ar fi un vis. Lucrez la asta. Nu cred în jocul meu şi asta e problema. Trebuie să încep să cred în mine mai mult. Cu serviciul meu aş putea produce stricăciuni”.

Marius Copil, locul 82 ATP, a primit un wild card din partea organizatorilor turneului de 500 de puncte de la Basel și va evolua, marţi, în primul tur cu spaniolul Roberto Bautista Agut, locul 10 ATP şi cap de serie numărul 4. Săptămâna trecută, românul a ajuns până în sferturile de finală la Antwerp, acolo unde a fost învins de fostul lider mondial Andy Murray.

ADVERTISEMENT
Tags: