Sporturi

Marius Copil, victoria anului în ziua aniversării a 29 de ani: ”Mi-ați urat să-mi fac un cadou frumos de ziua mea și așa am făcut”. Urmează duel cu Andy Murray în sferturi

17.10.2019 | 23:38
Marius Copil victoria anului in ziua aniversarii a 29 de ani Miati urat sami fac un cadou frumos de ziua mea si asa am facut Urmeaza duel cu Andy Murray in sferturi
ADVERTISEMENT

Marius Copil, numărul 92 mondial, și-a făcut cel mai frumos cadou în ziua în care a împlinit 29 de ani. Singurul jucător din România aflat în top 100 ATP l-a învins pe Diego Schwartzman, al 15-lea jucător al lumii, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Anwerp.


UPDATE, 17 octombrie, ora 23:30. Marius Copil îl va înfrunta pe scoțianul Andy Murray, locul 243 ATP, în sferturile de finală ale turneului de la Antwerp. Britanicul a trecut în optimi de Pablo Cuevas (45 WTA) cu scorul de 6-4, 6-3. Va fi cel de-al treilea meci dintre Copil și Murray în circuitul ATP. Precedentele au fost câștigate de Murray, la Madrid în 2017 (6-4, 6-3) și la Washington în 2018 (6-7, 6-3, 7-6).

ADVERTISEMENT
  • Marius Copil – Andy Murray se va juca vineri, 18 octombrie, de la ora 19:30

Marius Copil, victoria anului în ziua aniversării a 29 de ani: ”Mi-ați urat să-mi fac un cadou frumos de ziua mea și așa am făcut”

La capătul unui meci care a durat aproape trei ore, Marius Copil a trecut de Diego Schwartzman în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7). Argentinianul, aflat pe locul 15 ATP, era favoritul numărul 3 la Antwerp și are un sfert de finală la US Open în acest sezon.

Pentru Marius Copil succesul cu Schwartzman este primul obținut în fața unui jucător din top 20 ATP în acest sezon. Luna octombrie pare a fi una care îi priește lui Copil atunci când vine vorba de duelurile cu jucătorii din topul tenisului. În urmă cu un an, românul obținea succesul carierei: victorie cu 6-3, 6-7, 6-4 contra lui Alexander Zverev (5 ATP).

ADVERTISEMENT
  • În sferturile turneului de 711.000 de euro din Belgia, românul îl va întâlni pe învingătorul meciului Andy Murray – Pablo Cuevas. 

Marius Copil, reacție superbă după succesul cu Schwartzman

Marius Copil a reacționat pe pagina oficială de Facebook după succesul cu Schwartzman. ”Mi-ați urat să-mi fac un cadou frumos de ziua mea și așa am făcut. Victorie împotriva lui Schwartzman la European Open. Vă mulțumesc pentru toate mesajele frumoase.” a scris jucătorul de 29 de ani.

ADVERTISEMENT
Marius Copil, reacție superbă după succesul cu Schwartzman
Marius Copil, reacție superbă după succesul cu Schwartzman. Captură foto: Facebook

Organizatorii turneului de la Antwer i-au oferit un tort lui Marius Copil, imediat după finalul meciului cu Schwartzman. În urma rezultatului de la Antwerp, Marius Copil urcă pe locul 82 ATP în clasamentul live. Cu un trofeu în Belgia, românul s-ar putea apropia de top 65 mondial.

Tags: