Sporturi

Marius Copil, victoria carierei la Basel! L-a învins pe Cilic după ce a servit 21 de ași

25.10.2018 | 08:07
Marius Copil victoria carierei la Basel La invins pe Cilic dupa ce a servit 21 de asi

Marius Copil a obținut victoria carierei la turneul ATP de la Basel. Tenismenul român l-a învins în 2 seturi pe croatul Marin Cilic și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, unde îl va întâlni pe tânărul american Taylor Fritz. În urma acestei victorii, Copil și Cilic sunt la egalitate în confruntările directe, ambii câștigând câte 2 confruntări.

O oră și 51 de minute a durat meciul în urma căruia Marius Copil a obținut calificarea în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Basel, după 7-5, 7-6 (2) cu Marin Cilic, numărul 6 în clasamentul ATP. Românul a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani și a servit excelent în primul set, împiedicându-l pe jucătorul croat să realizeze break. Copil a reușit singurul break al primului set, pe care l-a câștigat cu 7-5.

Marius Copil, 21 de ași în victoria cu Cilic de la Basel

Marius Copil a jucat perfect și în setul secund. A fost condus cu 5-6, însă a reușit să revină și i-a salvat lui Cilic 2 mingi de meci, care au fost de altfel și singurele mingi de break pe care sportivul croat le-a avut pe parcursul meciului. Copil a dus partida în tie-break și a câștigat fără probleme, la 2, la capătul unui meci în care a reușit 21 de ași. În sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Basel, Copil  îl va întâlni pe americanul Taylor Fritz, numărul 57 ATP, care a trecut cu scorul de 6-2, 7-5 de elvețianul Henri Laaksonen, ajuns la Basel în urma unui wild card.

Victoria cu Cilic a fost a doua pentru tenismenul român în fața sportivului croat, scorul dintre cei 2 fiind în acest moment egal: 2-2. Calificarea în sfertuile de finală la Basel i-a adus lui Marius Copil în cont suma de 49.665 de euro, dar și 90 de puncte ATP. Copil a trecut în primul tur de Ryan Harrison, locul 59 ATP, fostă mare speranță a tenisului american, cu scorul de 6-2, 7-6 (8).