Sport

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, în culmea fericirii după ce au câştigat argintul: “Suntem cea mai bună echipă din lume!”

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au adus încă o medalie de argint pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice. Canotorii au fost în culmea fericirii la finalul cursei.
29.07.2021 | 05:17
Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa in culmea fericirii dupa ce au castigat argintul Suntem cea mai buna echipa din lume
ADVERTISEMENT

România a ajuns la patru medalii olimpice câştigate la Tokyo după ce Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au reuşit să câştige medalia de argint în proba de dublu rame masculin.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, în culmea fericirii după ce au câştigat argintul

Cei doi sportivi au fost devansaţi doar de echipajul Croaţiei şi au fost foarte bucuroşi de performanţa obţinută la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  La finalul cursei, Marius Cozmiuc şi-a adus aminte de anii de sacrificiu în care rezultatele nu existau şi nu aveau nicio şansă de calificare în finalele competiţiilor majore:

ADVERTISEMENT

„O cursă excepțională. Mi-a plăcut foarte mult. Am reușit să creștem viteză de la lovitură la lovitură, dar frații Sinkovic ne-au ținut puțin sub control.

În final s-a terminat cu bine. Suntem singurii care au reușit să îi bată în ultimii ani. Suntem foarte fericiți pentru parcursul nostru.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să nu cedezi niciodată! Să lupți tot timpul pentru visul tău”

Când mă gândesc la momentul în care am început, ce încredere sau ce speranțe aveam, ce rezultate… Practic nu erau. Până acum ne calificam cu greu, dar nu aveam nicio șansă pentru finala A.

Acum nu doar că am intrat în finală, dar am luat și medalie. Trebuie să nu cedezi niciodată! Să lupți tot timpul pentru visul tău, fără regrete”, a spus Cozmiuc pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

“Au fost momente foarte grele în acest ciclu, dar le-am depășit cu brio”

De cealaltă parte, Ciprian Tudosă a declarat că în acest moment echipajul României este cel mai bun din lume după ce a preluat ştafeta de la croaţi, care se vor retrage după Jocurile Olimpice:

“E un vis devenit realitate, după un ciclu olimpic foarte lung, în care am învățat multe lucruri noi, în care m-am autodepășit.

ADVERTISEMENT

Au fost momente foarte grele în acest ciclu, dar le-am depășit cu brio. A fost stilul nostru, am tot încercat mereu să plecăm tare, dar se pare că asta e cel mai potrivit pentru pentru noi.

“Poate la televizor nu pare că durează mult momentul de pe podium, dar pentru mine durează o veșnicie”

Am recuperat pe parcurs, dar croații au profitat de avantajul din prima parte. Chiar au anunțat înainte de Olimpiadă că vor lăsa proba de două rame după acest concurs. Ne predau nouă ștafeta.

Poate la televizor nu pare că durează mult momentul de pe podium, dar pentru mine durează o veșnicie. A meritat pe deplin tot. Pregătirea din acest an ne-a făcut să zburăm. Suntem cea mai bună echipă din lume!”, a spus Tudosă pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT