Marius Croitoru a fost omul care s-a opus amânării meciului FC Botoşani – CFR Cluj! Le-a cerut jucătorilor în vestiar. EXCLUSIV

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici    Cristi Coste   
în CFR Cluj
10/12/2019, 19:48
Marius Croitoru a fost omul care s-a opus amânării meciului FC Botoşani – CFR Cluj! Le-a cerut jucătorilor în vestiar. EXCLUSIV EXCLUSIV FANATIK
Marius Croitoru a fost omul care s-a opus amânării meciului FC Botoşani - CFR Cluj! Le-a cerut jucătorilor în vestiar. EXCLUSIV

Meciul dintre FC Botoşani şi CFR Cluj a stârnit o controversă uriaşă după ce moldovenii au refuzat să amâne confruntarea. Dan Petrescu a vrut să îşi odihnească jucătorii pentru meciul decisiv din Europa League cu Celtic, însă Botoşaniul a refuzat şi moldovenii au câştigat pe teren cu 2-1. FANATIK a aflat că antrenorul Marius Croitoru este omul care s-a opus amânării. 

Marius Croitoru a fost omul care s-a opus amânării meciului FC Botoşani – CFR Cluj: “Dacă vă întreabă conducerea, să insistaţi să se joace”

Unii dintre jucătorii lui FC Botoşani au spus pentru FANATIK că Marius Croitoru a refuzat să îi ajute pe cei de la CFR Cluj şi le-a cerut în vestiar şi lor să joace acest meci. Antrenorul le-a cerut elevilor săi să insiste ca meciul să se joace: “Dacă vă întreabă conducerea, să insistaţi să se joace meciul, putem să îi batem acum”, ar fi fost mesajul lui Croitoru pentru jucători.

Marius Croitoru a simţit că este un moment prielnic să învingă CFR Cluj, în condiţiile în care era clar că Dan Petrescu se va concentra pentru meciul cu Celtic.

În plus, antrenorul i-a “înfierat” pe jucători amintindu-le că CFR Cluj a încercat să câştige la masa verde meciul din Cupă din urmă cu câteva luni. Un alt motiv ilustrat de Croitoru sunt restanţele pe care ardelenii le au pentru transferul lui Golofca.

Iftime: “După ce am vorbit cu jucătorii, mi-au spus că nici nu se pune problema”

Patronul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat că el a fost de acord cu amânarea meciului, însă s-a răzgândit după ce a avut discuţia cu staff-ul şi jucătorii:

”În prima discuție pe care am avut-o cu Mara, eu am fost de acord, dar am spus că trebuie să întreb jucătorii și staff-ul. Mi s-a părut că e un meci important și am vrut să-i ajut, dar nu în detrimentul echipei mele.

După ce am vorbit, mi-au spus că nici nu se pune problema. Așa că, singura condiție pe care am pus-o atunci pentru a avea cumva un atuu în fața jucătorilor a fost aceea că i-am întrebat: ’dacă ne dau banii până mâine, sunteți de acord?’. Și au zis da.

Am transmis mesajul ăsta celor de la CFR Cluj, ei n-au recepționat ce trebuie, și s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus Iftime.

CFR Cluj, interes naţional? Croitoru: “Trebuie să ne uităm un pic peste umăr la vecinii noştri să vedem ce înseamnă importanţă naţională”

Marius Croitoru a declarat în momentul în care s-a stabilit ca meciul să nu se amâne: “Răspunsul lor (n.r. al jucătorilor) a venit pe un fond de supărare, pentru că au fost ceva restanţe la transfer. Este dorinţa vestiarului, îi aşteptăm să vină la Botoşani, ne-au bătut cu echipa a doua, ne-au dat patru”

Antrenorul lui FC Botoşani nu crede că un ajutor acordat CFR-ului înaintea meciului decisiv cu Celtic ar fi fost în interesul naţional şi a avut o altă interpretare: “Trebuie să ne uităm un pic peste umăr la vecinii noştri să vedem ce înseamnă importanţă naţională. Noi nu suntem în stare investim în ţara noastră. Un singur exemplu avem, Gică Hagi, şi lumea se poartă cum se poartă cu el”, a spus Croitoru.

CFR Cluj contraatacă: “Croitoru să îşi vadă de treaba lui, să nu mai vorbească de contracte”

Celor de la CFR Cluj nu le-a căzut bine atitudinea arogantă a lui Croitoru, care a vorbit de restanţele pe care le au ardelenii la transferul lui Golofca: “Croitoru să-şi vadă de treaba lui, de antrenorat, să nu mai vorbească de contracte. Îi doresc să ajungă la o echipă care să joace în Europa, măcar din primul tur preliminar, să vadă cât de greu e şi pe urmă să vorbească”, a fost mesajul lui Bogdan Mara.

„Croitoru are o licenţă B luată prin Moldova şi e trecut pe foaie ca antrenor cu portarii. Stă pe margine şi dă indicaţii ca un antrenor principal, iar nu mi se pare în regulă, pentru că sunt antrenori care au muncit, au învăţat, au plătit pentru licenţe ca să fie antrenori şi noi ne comportăm aşa cu ceilalţi antrenori. În primul rând ar trebui să îşi ia BAC-ul, să îşi ia licenţele, că nu are nici Bacalaureatul şi vine să vorbească despre Dan Petrescu şi să fie ironic, mi se pare puţin deplasat. Ar trebui să îşi vadă lungul nasului”, Marius Bilaşco. 

  • 1 punct are nevoie CFR Cluj pentru a se califica în primăvara Europa League
  • 500.000 de euro trebuie să plătească CFR pentru transferul lui Golofca

 

 

Închide ×