Marius Croitoru a pregătit și penalty-urile pentru meciul Botoșani – Shkendija: ”E greu să ai o strategie”

Traian Terzian   
în Europa League
16/09/2020, 14:26
Marius Croitoru a pregătit și penalty-urile pentru meciul Botoșani – Shkendija: ”E greu să ai o strategie”
Antrenorul Marius Croitoru a pregătit și penalty-urile pentru meciul FC Botoșani - Shkendija, din turul doi preliminar al Europa League. Sursă foto: Sport Pictures

Antrenorul Marius Croitoru a pregătit și penalty-urile pentru meciul FC Botoșani – Shkendija, din turul doi preliminar al Europa League.

Tehnicianul român consideră că e greu să stabilești o tactică pentru un duel într-o singură manșă și se teme de încăpățânarea jucătorilor adverși.

În schimb, patronul celor de la Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat imediat după ce a aflat numele adversarului la tragerea la sorți că își dorește ca echipa sa să se impună cu 4-0.

Înainte de Botoșani – Shkendija, Marius Croitoru și-a pus jucătorii să exerseze penalty-urile

”Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa noastră şi jucătorii se vor ridica la acest nivel. Ne dorim ca la ora jocului să fim în cea mai bună formă, în primul rând mental, că fizic nu avem niciun fel de problemă”, a declarat Marius Croitoru.

”Nu aş vrea să repetăm ceea ce s-a întâmplat la Dinamo şi sunt ferm convins că dacă nu facem acest lucru avem şanse mari să ne calificăm. Nu ne dezavantajează statutul de favoriţi, numai că trebuie să fim realişti, suntem favoriţi numai din simplu fapt că noi suntem din România, iar ei din Macedonia”, a continuat el.

”Totul pentru calificare. E greu să ai o strategie, atât timp cât se joacă un singur meci, trebuie să iei în calcul absolut orice, se joacă cu calificarea pe masă, e greu să spun că mă duc să atac, pentru că e un singur meci şi atunci trebuie să-mi fac calculele pentru calificare”, a menționat tehnicianul.

”Dacă aveam două meciuri, puteam să spun că mergem să câştigăm acasă, după care pregăteam strategia în două meciuri. Dar aşa, te poţi califica şi în minutul 120, la penalti-uri şi atunci trebuie să iau în calcul orice. Bineînţeles că exersăm şi penalty-urile, e meci de calificare şi se poate întâmpla orice”, a afirmat Marius Croitoru înainte de Botoșani – Shkendija.

”Suntem favoriţi pe hârtie şi consider că Botoşaniul este o echipă bună în momentul acesta. Ei sunt o echipă tipică din spaţiul ex-iugoslav, puternici, au acea ambiţie, atitudine faţă de fiecare meci, pe care noi nu prea o avem şi atunci e dificil pentru că joacă până la ultima minge”, a încheiat antrenorul.

Partida FC Botoșani – Shkendija, din turul doi preliminar al Europa League, se va disputa joi, 17 septembrie, de la ora 18:45. Dacă se vor califica, moldovenii vor evolua în faza următoare, pe teren propriu, cu Tottenham Hotspur.

Închide ×