Sport

Marius Croitoru, despre startul în SuperLiga: ”Suntem deja în play-off“. Ce nume mare o vede pe FC U Craiova în top 6

FC U Craiova a primit o doză consistentă de moral după eliberarea patronului Adrian Mititelu din închisoare. Programul din prima parte a noului sezon îi fac pe olteni să se simtă ”deja” în play-off.
07.07.2022 | 16:54
Marius Croitoru despre startul in SuperLiga Suntem deja in playoff Ce nume mare o vede pe FC U Craiova in top 6
Marius Croitoru a glumit pe seama începutului infernal de sezon al noii sale echipe FC U Craiova: ”Suntem deja în play-off”. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Noul antrenor al echipei FC U Craiova, Marius Croitoru, a cărui instalare a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, s-a întâlnit, în sfârșit, față în față cu patronul Adrian Mititelu. Tehnicianul este convins că eliberarea din închisoare a acestuia va aduce un plus de combativitate echipei. Accederea în play-off este obiectivul oltenilor.

Marius Croitoru: ”Îmi place presiunea”

Cu Marius Croitoru antrenor, FC Botoșani a fost una dintre echipele care au practicat un fotbal frumos, lăudat de majoritatea adversarilor din SuperLigă. Moldoveanul și-a propus lucruri mai și la FC U Craiova și consideră că echipa are deja un atu, odată cu eliberarea lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

”E mult mai ușor pentru toată lumea și devenim automat mai puternici. Contează enorm faptul că va fi lângă noi fizic. Una e să vorbești la telefon și alta e să vezi în fiecare zi ceea ce se întâmplă la antrenamente, tot procesul de pregătire, la meciuri. Acum e prima oară când vorbim fizic.

Stabilisem colaborarea numai prin telefon”, a spus Croitoru, după petrecerea organizată de fiul lui Adrian Mititelu, după eliberarea tatălui său din penitenciar.

ADVERTISEMENT

Antrenorul oltenilor a mai spus că nu se teme de presiunea pe care patronul o va pune pe echipă și că obiectivul, calificarea în play-off, este unul ce nu se poate realiza dacă jucătorii nu au motivație.

”Sunt 10 echipe care au anunțat că vor în play-off. Va fi o luptă de lungă durată și acolo ajunge cine e puternic. Îmi place presiunea. Vrei ceva în viață? Fără muncă și presiune nu poți.

ADVERTISEMENT

Reziști la presiune, faci lucruri mărețe. Nu reziști la presiune, vin alții. Vorbim de performanță, care înseamnă presiune. Cine absoarbe mai bine presiunea, reușește, cine nu clachează.

Vrei în play-off, trebuie să joci cu toate. Vrei acolo, trebuie să le bați. Nu am teamă de cineva. Respectul se câștigă numai când bați echipe mari. După victorie, nu înainte.

ADVERTISEMENT

Play-off-ul este obiectiv trasat și mi-l doresc. Am lămurit asta din start. Cu presiune mă hrănesc, trăiesc. Numai așa ne putem dezvolta. Unde nu e presiune, nu e valoare. Deja suntem în play-off direct, dacă ne luam după programul de start. Un antrenament pentru ce urmează”, a spus Croitoru, la Realitatea Sportivă.

Vin întăriri la FC U Craiova

Marius Croitoru a dezvăluit că oficialii clubului negociază intens în această perioadă cu încă doi jucători despre care spune că vor aduce un plus echipei, dacă vor accepta ofertele.

”Suntem în negocieri cu doi jucători, este adevărat, foarte buni. Până nu-i semnăm nu putem divulga numele lor. Dacă se vor realiza, nu am siguranță că vom fi cei mai buni.

Vom sta mai liniștiți puțin, dar dacă vin jucători nu e garantat că e totul rezolvat. Liniștea nu e adusă sigur de cine vine, că fac ei rezultate. Totul se rezumă la a face”, a adăugat Croitoru.

În plus acesta a mai menționat că este mulțumit de lotul pe care l-a găsit la Craiova și chiar de evoluțiile din meciurile amicale pe care le-au disputat în Austria, chiar dacă rezultatele nu au fost întru totul convingătoare.

”Am făcut o evaluare înainte de a semna. Am găsit multe atuuri. Unul e lotul. În Austria, cu prima echipă nu am fost condus niciodată în meciurile de pregătire. Mă refer la echipa de seniori, să zicem așa.

Am mare încredere. 11 ideal nu a fost niciodată condus. Moralul e foarte bun. Am jucat cu echipe de cupele europene, de pe locul doi din Cipru și Ungaria”, a punctat Croitoru.

Mesaj pentru fanii alb-albaștrilor

Tehnicianul de la care oficialii clubului și fanii așteaptă să o ducă pe FC U Craiova în elita fotbalului românesc a ținut să le transmită un mesaj și fanilor pe care îi așteaptă în număr mare la fiecare meci din Bănie, dar și în deplasări.

”La Craiova ținem toți. Și ei și noi (fani, respectiv oficiali – n.r.). Cu cât ești mai unit și mulți împreună, șansa de victorie crește Craiova a fost mereu o echipă mare, iubită peste tot.

Când jucam cu ei, lucrurile erau foarte complicate. Același lucru îmi doresc și ca antrenor, să vina lumea, să văd stadion plin, așa cum eram obișnuit să văd mereu.

Poate lumea crede că e vrăjeala asta cu al 12-lea jucător, dar credeți-mă. publicul chiar poate fi al 12-lea jucător, poate fi un mare ajutor Sunt optimist pentru că simt atmosfera, lotul.

Văd jucători care cred în ei și că pot reuși lucruri mărețe. Când îi vezi că vor să fie din ce în ce mai buni. În play-off putem merge numai împreuna”, a încheiat Croitoru.

Și Dumitru Dragomir o vede pe FC U Craiova în play-off-ul SuperLigii

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a lăudat inițiativa oltenilor de a-l numi pe Marius Croitoru antrenor și este convins că oltenii se vor lupta pentru play-off.

”Să știți de la mine. Luați în calcul și echipa lui Mititelu de data asta. Mititelu a luat unul dintre cei mai isteți antrenori din România. El și Iosif de la Rapid au fost antrenorii ultimilor doi ani”, a declarat Dragomir, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT