Sport

Marius Croitoru, ironic după meciul cu FCSB: „Nu le-a ieșit celor care au spus că e grea doar deplasarea!”

Marius Croitoru, antrenorul celor de la Botoșani, le-a dat din nou peste nas celor care au crezut că echipa sa se va da la o parte cu FCSB.
15.07.2021 | 23:11
Marius Croitoru ironic dupa meciul cu FCSB Nu lea iesit celor care au spus ca e grea doar deplasarea
ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la FC Botoșani a fost în formă maximă după ce a încurcat vicecampioana României, FCSB, și vede acest punct ca pe o mare victorie, ținând cont de problemele de lot ale moldovenilor.

Marius Croitoru a pus presiune pe patronul Valeriu Iftime să îi aducă jucători și cere în continuare întăriri, în timp pe cei care au dat ca sigură victoria FCSB-ului îi „înțeapă” în stilul caracteristic, cum a făcut-o și la ultimul meci cu bucureștenii.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru, mesaj pentru contestatari: „Au plecat cu un punct. A fost greu meciul. Și întoarcerea va fi la fel de grea”

Marius Croitoru a fost extrem de mulțumit de rezultatul partidei cu FCSB și consideră că Botoșaniul a debutat cu dreptul în ciuda unui semieșec pe teren propriu.

„Nu le-a iesit celor care au spus ca e grea doar deplasarea. Au plecat cu un punct. A fost greu meciul și întoarcerea va fi la fel de grea. Sunt fericit că am câștigat un punct cu sufletul, era important să începem cu dreptul. E un punct de moral. Penalty-ul a fost clar. Nu am ce să le reproșez”. 

ADVERTISEMENT

Punctul e cu atât mai important cu cât Botoșani a pierdut foarte mulți jucători, iar cei noi au ratat mare parte din pregătirea din această vară: „E un portar de valoare și de asta a rămas. Lipsește omogenitatea. Problema mare a fost că au venit la sfârșitul cantonamentului. Nu sunt magician. Avem nevoie de timp și acomodare. Încercăm să facem totul bine ca ei să se acomodeze cât mai repede”. 

Marius Croitoru anunță și alte transferuri: „Vreau să mai vină patru jucători”

Marius Croitoru nu este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, mai ales în atac, unde Botoșaniul l-a pierdut și pe sirianul Al-Mawas: „Vreau să mai vină patru jucători, mai ales în compartamentul ofensiv, unde avem probleme mari. Al-Mawas a plecat la națională și nu s-a mai întors”.

ADVERTISEMENT

În privința lui Andrei Chindriș, Croitoru consideră că a venit vremea pentru el să plece la o echipă din străinătate și i-a sugerat că nu va mai fi titular la Botoșani: „Chindris e la lot cu Florescu, dar e clar că Racovițean si Cherony e cuplul nostru de fundași centrali. Mai are un an de zile și e mai bine să își caute echipă și să se transfere”. 

Antrenorul moldovenilor se plânge deja de programul echipei sale și acuză faptul că va juca următoarele două partide în deplasare: „Urmează două deplasări cu două echipe care au terminat pe podium. Nu e deloc ușor și ne doream mult să reușim ceva la acest meci. E doar meritul lor, pentru că băieții au dat totul până la epuizare, împotriva echipei cu cei mai buni jucători individuali”.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru vrea să mai rămână cel puțin un sezon la Botoșani

Marius Croitoru a confirmat că va continua încă un sezon pe banca celor de la Botoșani și este mândru de ceea ce a realizat: „Sunt fericit şi împlinit de tot ceea ce s-a întâmplat în acest an. De fapt, în aceşti doi ani de când sunt eu antrenor aici. Meritul este numai al jucătorilor pentru că ei au făcut eforturi fantastice”.

„Ce s-a întâmplat în aceşti doi ani la Botoşani e o obligaţie pentru cei care vor veni. Adică să facă cel puţin atât cât au făcut băieţii care sunt acum. În ceea ce mă priveşte, nu plec decât când se încheie un ciclu de trei-patru ani pentru că vreau să las lucrurile bine făcute la Botoşani”.

„La veniri suntem obligaţi să aducem jucători, pentru că se vede ce echipe au promovat, mai sunt alte patru-cinci echipe care au fost aproape de play-off anul acesta şi care cu siguranţă vor investi mai mult. Aşa că trebuie să venim cu ceva în plus faţă de ce a fost în aceşti doi ani. Va fi un salt valoric şi financiar al campionatului şi va fi mult mai greu”, a declarat Croitoru.

ADVERTISEMENT