News

Marius Dănuț Carașol a fost reținut de procurori. Fostul șef al Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de licență

19.11.2019 | 15:36
Marius Danut Carasol a fost retinut de procurori Fostul sef al Transelectrica acuzat ca sia falsificat diploma de licenta
ADVERTISEMENT

Cazul fostului director al Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de licență, trecându-și în CV că este inginer diplomat şi că a absolvit Politehnica, în ciuda faptului că nu avea studiile finalizate, potrivit reprezentanților universității, a ajuns în atenția autorităților. Ca urmare a perchezițiilor efectuate marți dimineață la domiciliile sale din București și Ilfov, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au decis reținerea lui Marius Dănuț Carașol, care va ajunge în scurt timp în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Fostul șef al Transelectrica este acuzat de înșelăciune și uz de fals

Mai concret, fostul președinte al operatorului național de transport de energie electrică este acuzat de săvărșirea unor infracțiuni grave precum înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză, după cum se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Parchetului General. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 460.000 de lei, iar pentru recuperarea lui a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar deținute de Carașol.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie, Transelectrica a anunțat revocarea din funcție a celui care pretindea a fi inginer diplomat, dar și depunerea unei plângeri penale împotriva acestuia, pe motiv că și-a falsificat CV-ul. Consiliul de Supraveghere al companiei i-a cerut la acea vreme preşedintelui directoratului, Marius Caraşol, diplomele de studii în original, însă bărbatul a refuzat să se conformeze solicitării, motiv pentru care conducerea societății a luat măsurile care se impuneau.

Comunicatul Parchetului General

În urma cercetărilor efectuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea inculpatului și formularea propunerii de arestare preventivă a acestuia.

ADVERTISEMENT

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului de peste 460 000 de lei a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar. Propunerea de arestare preventivă împreună cu dosarul cauzei se trimit Judecătoriei Sectorului 1 București. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, este comunicatul transmis de Parchetul General în cursul zilei de marți.

 

Tags: