Sport

Marius Lăcătuș, confesiuni despre viața de fotbalist în epoca Ceaușescu la ”Fiță cu Adiță”: ”Riscai să ajungi în arest”

Legenda Stelei, Marius Lăcătuș, a dezvăluit la ”Fiță cu Adiță” dedesubturile vieții de fotbalist la Steaua în epoca Ceaușescu.
26.03.2023 | 09:29
Marius Lacatus confesiuni despre viata de fotbalist in epoca Ceausescu la Fita cu Adita Riscai sa ajungi in arest
Legenda Stelei, Marius Lăcătuș, a dezvăluit la ”Fiță cu Adiță” dedesubturile vieții de fotbalist la Steaua în epoca Ceaușescu.
ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș, legenda Stelei și unul dintre cei mai importanți atacanți pe care i-a avut România, a fost invitatul lui Adiță Voicu la ultima ediție a emisiunii online ”Fiță cu Adiță”. Prilej de confesiuni legate de cariera de fotbalist, dar nu numai.

Marius Lăcătuș, dezvăluiri despre viața extrasportivă a fotbaliștilor în epoca Ceaușescu

Marius Lăcătuș a vorbit deschis despre modul în care arăta viața de fotbalist în afara stadionului în ”Epoca de Aur”. Și, familist convins, a deschis subiectul acordând o atenție deosebită Marianei, soția sa.

ADVERTISEMENT

”Nu e așa de simplu cum pare la prima vedere, mai ales pentru ele. Cum eram eu tinerel, i-am explicat că viața de fotbalist cere sacrificii.

În perioada aceea cantonamentele erau foarte lungi. Iar dacă mai jucai și în cupele europene și la echipa națională, practic stăteai acasă în jurul a 60-70 de zile.

ADVERTISEMENT

Soția mea e o gospodină desăvârșită. Găteam mai mult acasă, nu eram genul de oameni care să ieșim la restaurant.

Ea este în primul rând femeie de casă. Eu nu vorbesc de frumusețe, deși e o femeie foarte frumoasă. A știut să gestioneze foarte bine lucrurile în familie.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna când am întâmpinat probleme, am trecut prin momente grele, nu ca familie, eu ca sportiv, mi-a fost și îmi este în continuare alături.

N-a fost niciun moment în care să fie supărată pe ceva ce am făcut în viața de sportiv. Mereu m-a încurajat și sprijinit”, a dezvăluit Marius Lăcătuș la Fiță cu Adiță.

ADVERTISEMENT

”Au fost perioade când te puteau trimite la Canal, în mină”

Nu au lipsit însă nici detaliile despre ieșirile alături de colegi. Prilej pentru o dezvăluire extrem de interesantă legată de riscurile la care se expuneau chiar și jucătorii Stelei, în caz de ”derapaje”, în epoca Ceaușescu.

”Depinde când sari calul, cu cine și unde o faci. Pentru că dacă știi să le faci, nu se aude. Iar dacă știi unde, nu te vede aproape nimeni.

Și depinde și cu cine ieși. Pentru că dacă nu ți-ai ales prietenii să fie de încredere, poți să ai probleme. Întotdeauna este important anturajul.

Pentru noi era bine. Căci în marea majoritate a cazurilor ieșeam împreună. Nu prea veneau intruși care să ne strice buna dispoziție.

Căci și pe vremea aceea, credeți că la Minister nu se auzea că am ieșit? Sau unde și că am stat până la ora cutare? Erau și pe vremea aceea CI-ști care știau cam tat.

Numai că, probabil, câteodată, cei din conducerea Ministerului mai închideau și ei ochii. Când ai obținut rezultate este destul de greu și pentru cei din conducere să vină să te tragă de urechi.

Și noi ieșeam. Dar nu doar noi fotbaliștii, ci sportivii în general, nu fac excese. De cele mai multe ori se exagerează. Bei o sticlă de vin sau două, și se spune că au fost zece.

Dar nu exageram. Eu, cel puțin, dacă pierdeam o noapte, zăceam două zile. În plus, existau și atunci amenzi. Și au fost perioade când te puteau trimite și la Canal, la mină.

Dacă făceai o prostioară mai mare, riscai să fii dus și în arest. Căci eram toți subofițeri sau ofițeri. Dar nimeni nu a avut problema aceasta”, a rememorat Marius Lăcătuș.

 

 

 

ADVERTISEMENT