Sport

Marius Lăcătuș, optimist înainte de Dinamo – CSA Steaua: „Uite că i-am depășit și nu ne va mai egala nimeni vreodată”

Marius Lăcătuș, fostul mare jucător al Stelei, a oferit un interviu înainte de Eternul Derby” Dinamo - Steaua din Liga 2 Casa Pariurilor.
07.09.2022 | 09:52
Marius Lacatus optimist inainte de Dinamo  CSA Steaua Uite ca iam depasit si nu ne va mai egala nimeni vreodata
Marius Lăcătuș are 10 titulri de campion cu Steaua. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo a suferit înfrângeri pe bandă rulantă înainte de derby-ul de pe Arena Națională în fața rivalilor de la CSA Steaua. Marius Lăcătuș, „Fiara” din Ghencea, a vorbit despre duelurile din trecut dintre Dinamo și Steaua.

Marius Lăcătuș, despre rivalitatea dintre Dinamo și Steaua: „Practic se decidea lupta la titlu”

Marius Lăcătus a vorbit pentru pagina oficială de Facebook a celor de la Steaua București despre duelurile din trecut dintre Dinamo și Steaua: „Practic, pe vremea mea, în meciurile cu Dinamo se decidea lupta la titlu. Conta foarte mult forma de moment în meciul direct, pentru că valorile erau apropiate”.

ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș a rememorat una dintre cele mai frumoase amintiri din derby-urile cu Dinamo: „Îmi amintesc cu mare drag de primele mele derby-uri cu Dinamo. Când i-am învins cu 3-0 și am marcat printr-un lob”.

Victoria a fost extrem de importantă, ținând cont că Dinamo venea după ce a eliminat-o pe Hamburg în sferturile de finală ale Cupei Campionilor: „Ei veneau după victoriile cu Hamburg, noi eram în reconstrucție și voiam să egalăm măcar performanțele lor sau ale celor de la Craiova. Uite că i-am depășit și nu ne va mai egala nimeni vreodată”.

ADVERTISEMENT

Indiferent de rivalitatea dintre cele două echipe, jucătorii uitau totul când se întâlneau la echipa națională: „Ambițiile erau mari pe teren, dar ne respectam foarte mult după meci, pentru că ne întâlneam apoi și la echipa națională”.

Marius Lăcătuș, alergat de Țețe Moraru, portarul lui Dinamo: „Probabil a fost supărat că i-am dat gol”

Lăcătuș și-a adus aminte de un moment mai puțin știut: „De ce m-a alergat Moraru la un meci? Nu știu, probabil a fost supărat că i-am dat gol”.

ADVERTISEMENT

În privința încleștării din teren, Lăcătuș desființează miturile: „În derby-uri nu erau duelurile chiar atât de dure, se mai întâmpla să se depășească limita, dar nu chiar de fiecare dată (râde)”.

Marius Lăcătuș are zece titluri de campion cu Steaua. Dacă luăm în calcul faptul că a câștigat și Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, „Fiara” este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Dinamo va juca primul derby cu Steaua în Liga 2 Casa Pariurilor. Meciul se va disputa pe Arena Națională, vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT