Fotbal international

Marius Lăcătuș s-a întors în Spania! Ce echipă ar putea prelua

21.08.2019 | 17:52
Marius Lăcătuș, mesaj de încurajare pentru rivalii de la Dinamo: „Nu au cum să retrogradeze” Sursă Foto: Sportpictures.eu

Marius Lăcătuș se află în aceste zile în Spania, la Oviedo, unde deține o locuință, și a asistat la una dintre ședințele de pregătire ale formației locale, Real, pentru care Lăcătuș a jucat timp de doi ani la începutul anilor 90. Cel supranumit “Fiara” a fost primit călduros de suporterii echipei care joacă în Segunda Division. Lăcătuș a fost oprit pentru poze și a vorbit pentru publicația La Voz de Asturia .

Marius Lăcătuș s-a întors în Spania

Revenit la Oviedo, Marius Lăcătuș a vorbit pentru o publicația spaniolă La Voz de Asturia despre baza de pregătire a echipei locale, Real, pentru care a evoluat între 1991 și 1993. Fostul antrenor de la CSA Steaua a negat speculațiile conform cărora va ajunge pe banca formației asturiene, iar motivul prezenței la Oviedo este strict legat de vacanță.

“Baza de pregătire s-a schimbat foarte mult. Terenurile acum sunt mult mai bune decât erau pe vremea mea. Cred că Real Oviedo are totul pentru a se gândi că poate promova în La Liga. Şi cred că merită asta. Sunt în vacanţă. Aici vin mereu cu plăcere. Am spus mereu că Oviedo este a doua mea casă. Când jucam aici aveam echipă de Cupele Europene şi de multe ori se întâmpla să le batem pe Real Madrid sau Barcelona”, a declarat Marius Lăcătuș.

Marius Lăcătuș a fost ultima dată antrenor la CSA Steaua. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Marius Lăcătuș a fost ultima dată antrenor la CSA Steaua. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Început “cu stângul” pentru Real Oviedo în Segunda Division

Speculațiile publicației spaniole care îl dau pe Marius Lăcătuș antrenor la Real Oviedo au ca fundament situația formației în Segunda Division. Dornici de promovare, cei de la Real au terminat ultimul sezon din al doilea eșalon al fotbalului din Spania pe locul 8, iar la debutul acestei stagiuni a suferit o înfrângere contra celor de la Deportiva la Coruna, scor 2-3.

Sergio Egea este actualul antrenor de la Real Oviedo, echipă pe care a preluat-o în luna aprilie, ca interimar, iar în această vară a fost numit principal. La ultimul mandat, Egea a reușit promovarea cu formația asturiană din liga a treia, dar acum are 4 înfrângeri în primele 8 meciuri conduse, iar potrivit presei din Spania, Marius Lăcătuș, care a renunțat la proiectul CSA Steaua, ar fi una dintre variantele pe care președintele clubului Jorge Vallina le-ar lua în considerare pentru banca tehnică.

  • 55 de ani are Marius Lăcătuș
  • 2 stagiuni a jucat Lăcătuș la Real Oviedo